Az baj hogyha Marilyn Mansont hallgatok?
Elsővel értek egyet.
16 évesen hogy lehet ilyet kérdezni ???????
Ha a reformátusnak tartod magad, ebben hiszel, és nem változtat meg a zene, akkor nem hiszem.
Én pogány vagyok és szoktam hallgatni keresztény zenét például....
Majd ha csirkét belezel egy oltáron, és a vérével Baphomet szimbólumot rajzolsz a fejedre, akkor lehet, hogy baj van. De amúgy tiltja a vallásod, hogy olyan zenét hallgass ami tetszik?
Utolsóval egyetértek.
Másrészt nem árt tudni, hogy Manson sosem volt a szó hagyományos értelmében "sátánista".
A Lavey-féle Sátán Egyházával szimpatizált - aminek megjegyzem, szintén csak a nevében van köze a sátánizmushoz, hisz az egész "vallás" az ateizmus és az énközpontúság köré épül.
Amiket meg Manson csinál, az nagyjarészt polgárpukkasztás és figyelemfelkeltés, ami valljuk be nagyszerűen sikerült neki - ezáltal remek marketing is.
Én nagyon-nagyon szeretem Mansont már jó ideje. Figyelemmel követem, olvastam a könyvét, szinte minden nap hallgatom, stb., de nem lettem se sátánista, se semmi hasonló - bár a hitemben nem rendített meg, hisz én is ateistának vallom magam, mint ahogyan Manson is.
Szóval hallgasd nyugodt szívvel továbbra is, ha tetszik ;)
Miért lenne gond? a Mariyln Manson banda nem képvisel semmilyen vallást (=>nem sátánisták) mint ahogy a Rammstein sem folyik bele a politikai dolgokba(=>nem nácik). Úgy szeretem ezeket a sztereotípiákat.
Amúgy meg Manson mondta, ha valakit a zenéje (vagy gondolom akárki másé) megrendít a hitében, abba nem volt eléggé 'beleverve' (nevelve) vagy nem hitt eléggé.
Egyébként én 15 vagyok és lány :D 2 éve hallgatok Manson-t meg minden egyéb rockot, ez valamelyest meglátszik a ruhatáramon (zenekaros pólók) de mást nem nagyon változtatott meg rajtam.
Mondjuk nem vagyok vallásos de nem különösebben foglalkozom ilyenekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!