Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogyan hangoljam be a Floyd...

Hogyan hangoljam be a Floyd Rose-os gitáromat?

Figyelt kérdés

Üdv!

Van egy Cort X6 gitárom, és most cseréltem rajta először húrokat. A probléma, hogy sehogy sem sikerül behangolni, mert mindig mélyebbek lesznek a húrok (ahogy egyre jobban feszítem őket), és már így is túl nagynak tűnik a szög, amit a tremolo bezár a gitártesttel. Van valami jó módszer erre a problémára?

Keresgéltem neten, és úgy tűnt, hogy nem olyan egyszerű. Könnyű ezt saját kezűleg megcsinálni, vagy érdemes elvinni valahova, ahol beállítják nekem? Ez utóbbi mennyibe kerülne?

Előre is köszönöm a válaszokat.

2012. okt. 21. 10:23
 1/4 anonim ***** válasza:

Namost előre vagy hátrafelé dől a trem?

Egyébként pedig rugókat kell állítanod ha nem áll vízszintesen a trem.

Leveszed a takaró műanyag lapot, és valami ilyet fogsz találni:

[link]

Ha előrefelé áll a trem akkor jobban kell, hogy húzzanak a rugók, ha hátrafelé akkor kevésbé. Innentől már 'csak' meg kell találnod azt, hogy a rugókból mennyit kell hova helyezned.

2012. okt. 21. 11:41
 2/4 anonim ***** válasza:

mélyebbek lesznek? tisztába vagy am a satukkal? (bocs ha hülye kérdés, de előfordul kezdőknél) vagy esetleg a húr mindig visszacsúszik mert nincs rendesen feltekerve a hangolókulcson? (sokszor sem szabad 2-nél többször nem javasolt, mert megcsavarodik a húr, és nem úgy szól ahogy az igazi)

Nekem is ilyen gitárom van, elmondom a menetét:

2 húrt hangolsz egyszerre, méghozzá úgy, hogy a nyakon kiengeded a hozzájuk tartozó satut, alul a hídon pedig a finomhangolókat, amiket kézzel tudsz tekerni kitekered, úgy hogy egy hangyafasznyit még lehessen, szóval nem egészen teljesen (itt is azt a kettőt amiről a nyakon a satut felengedted)

ezután a hangolókulcsokkal behangolod pontosan, és visszaszorítod a satut, ha van kis pontatlanság, azt a finomhangolón állíthatod

és ezt végigcsinálod, mindig figyelj hogy azt a hangolókulcsot tekerd aminek a húrján nincs satu, mert ha túlfeszíted azt a kis húrszakaszt úgy hogy le van szorítva a satu akár ki is törheti a hangolókulcsot, vagy jobbik esetben elszakad a húr

a tremolót úgy oldod meg ahogy fent leírták

2012. okt. 23. 20:48
 3/4 anonim ***** válasza:
ja és a satukkal is vigyázz, ne szorítsd rá annyira, hogy megszakadjon a csavarba a menet, csak finoman, de fogja meg a húrt
2012. okt. 23. 20:50
 4/4 A kérdező kommentje:

Üdv,

kösz a válaszokat. Amúgy a tremolo nagyon előredőlt, és még így is mélyebbek voltak a húrok, mint kellett volna.

Még próbálkozok, remélhetőleg majd sikerül.

2012. okt. 24. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!