Érdemes lenne felújítani az elektromos gitáromat?
Van egy stratocaster formájú gitárom, kinézetre szerintem szép, és játszani is kényelmes rajta, már kb egy és fél éve megvan, használtan vettem.. a neve: Keen art series
nemsokat találtam róla neten, de így néz ki : [link]
A középső single coil nem működik, szerintem rosszul van bekötve, mert múltkor leszedtem a pickguardot és nem úgy volt bekötve mint a rajzon.. ja és a gitár elég hamar elhangolódik, a húrok újak (fél évesek) szóval nemhiszem h a húr lenne a hibás. mit kéne kicserélni rajta hogy a hangolást jobban tartsa? a hangolókulcsokat? és milyenre?:D nemszeretnék túl sokat rákölteni, de szeretnék egy normális hangszert amivel lehet metált is tolni, mert single coillal nem igen jó.. ezért kéne egy humbucker, csak azt sem tudom h milyet. 20ezer forintot szeretnék kb rááldozni az egész "felújításra". pls segítsetek
Kérdésedben érezni némi műszaki vénát, ezért gondolom a kulcsoknál ellenőrizted, hogy minden csavar rendben meg van húzva. Nálam egyszer azért volt képtelenség behangolni, mert a hangolókulcs henger része lötyögött.
Jó hír, hogy van single coil méretű humbucker:
Ez ugyan kimeríti a keretet, de ha lecseréled a húrlábnál lévő hangszedőt, már lehet vele metálkodni.
Értem köszi a válaszokat.. szerintem újítás lesz a vége mert új gitárra nincs pénzem.. vagyis lenne de nem fordíthatom mindet a gitárra sajnos.. :/ És amúgy a hangszedőt otthon én is be tudom szerelni? mi kell hozzá? vagy inkább vigyem be a legközelebbi hangszerboltba, és ott megcsinálják? kb mennyibe kerülhet ha hangszerboltba szeretném hogy megcsinálják?
Egyébként nem szeretnék másik gitárt, megvagyok elégedve ezzel, nekem kényelmes, és szép is.. csak a hangzás nem elég metálra, ezért kéne hangszedő..
Azt hiszem nálad ezt a rajzot érdemes alkalmazni:
Ezzel a bekötéssel használatban maradhat a középső és a nyak hangszedő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!