Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Érdemes lenne felújítani az...

Érdemes lenne felújítani az elektromos gitáromat?

Figyelt kérdés

Van egy stratocaster formájú gitárom, kinézetre szerintem szép, és játszani is kényelmes rajta, már kb egy és fél éve megvan, használtan vettem.. a neve: Keen art series

nemsokat találtam róla neten, de így néz ki : [link]

A középső single coil nem működik, szerintem rosszul van bekötve, mert múltkor leszedtem a pickguardot és nem úgy volt bekötve mint a rajzon.. ja és a gitár elég hamar elhangolódik, a húrok újak (fél évesek) szóval nemhiszem h a húr lenne a hibás. mit kéne kicserélni rajta hogy a hangolást jobban tartsa? a hangolókulcsokat? és milyenre?:D nemszeretnék túl sokat rákölteni, de szeretnék egy normális hangszert amivel lehet metált is tolni, mert single coillal nem igen jó.. ezért kéne egy humbucker, csak azt sem tudom h milyet. 20ezer forintot szeretnék kb rááldozni az egész "felújításra". pls segítsetek

2012. aug. 26. 11:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nem éri meg a felújítás, metált ezzel a gitárral nem fogsz tolni, ahhoz olyan sokat kéne ölni az átalakításba hogy már megérné inkább egy újat venni
2012. aug. 26. 12:56
 2/4 anonim ***** válasza:

Kérdésedben érezni némi műszaki vénát, ezért gondolom a kulcsoknál ellenőrizted, hogy minden csavar rendben meg van húzva. Nálam egyszer azért volt képtelenség behangolni, mert a hangolókulcs henger része lötyögött.

Jó hír, hogy van single coil méretű humbucker:

[link]

Ez ugyan kimeríti a keretet, de ha lecseréled a húrlábnál lévő hangszedőt, már lehet vele metálkodni.

2012. aug. 26. 16:07
 3/4 A kérdező kommentje:

Értem köszi a válaszokat.. szerintem újítás lesz a vége mert új gitárra nincs pénzem.. vagyis lenne de nem fordíthatom mindet a gitárra sajnos.. :/ És amúgy a hangszedőt otthon én is be tudom szerelni? mi kell hozzá? vagy inkább vigyem be a legközelebbi hangszerboltba, és ott megcsinálják? kb mennyibe kerülhet ha hangszerboltba szeretném hogy megcsinálják?

Egyébként nem szeretnék másik gitárt, megvagyok elégedve ezzel, nekem kényelmes, és szép is.. csak a hangzás nem elég metálra, ezért kéne hangszedő..

2012. aug. 26. 20:17
 4/4 anonim ***** válasza:

Azt hiszem nálad ezt a rajzot érdemes alkalmazni:

[link]

Ezzel a bekötéssel használatban maradhat a középső és a nyak hangszedő is.

2012. aug. 27. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!