Szerintetek ez nagyon lehetetlen?
Amióta az eszemet tudom, énekelni akarok.Nem is tudom magam másnak elképzelni.Énektanárok mondták már, hogy különénekre kéne mennem mert szép és erős a hangom.Régebben popzenét akartam énekelni, de most már inkább bandában szeretnék és metalcore-t(a tiszta vokálokat énekelném benne).Szerintem itt Magyarországon nem lehet igazán sikeres valaki,vagy legalábbis nagyon nehéz,ezért ki akarok kölözni Londonba vagy Amerikába,és ott egy bandát keresni/alapítani,és közösen dolgozni velük,számokat írni,koncertezni.Megkockáztatom még azt is,hogy hírnevünk is legyen azért,de nem emiatt csinálnám,hanem mert ezt akarom!
Szerintetek ez mennyire lehetetlen?Hogyan kezdhetek hozzá?
Mivel alapozzam meg ezeket?
16 leszek és lány vagyok :]
Ha akarod, akkor semmi nem lehetetlen. :)
De azert aludj ra meg 2-3 evet. Addig kepezheted magad. Abbol nagyon igazad van, hogy itthonrol nagyon nehez a vilaghir fele vezeto ut.
köszönöm a válaszokat!
:]
Szia, örülök, hogy végre nem egy olyan kérdést látok itt, hogy "egy unalmas, hétköznapi pop énekes akarok lenni".. Szerintem, ha tényleg jól énekelsz és találsz egy jó bandát, semmi sem lehetetlen.. Londonba kimenni nem tart semeddig (egyik ismerősöm is elhatározta, hogy kimegy és ki is ment. Mosogat és havi fél millát keres..), és ott jóval nagyobb esélye van annak, hogy sikeres leszel, főleg ha jó vagy és esetleg nem olyan zenét csinálsz amit rengetegen csináltak már...
Kezdésnek tanulj meg angolul, menj ki külföldre, ismerkedj vagy nézegess olyan oldalakat ahol bandák keresnek énekeseket (nem tudom, hogy van ez) aztán kezdj el zenéket írni, és zenélni.. Bár tök könnyűnek hangzik, biztos nem az, de ha ez az álmod, akkor menni fog, Sok sikert hozzá! :)
Lehet, hogy sallang lesz, amit mondok, mert tisztában vagy tele, de már csak az erre tévedők miatt is érdemes megemlíteni. Legyen B-terv, ami legyen legalább egy rendes szakma. Rendes szakma alatt azt értem, hogy a jég hátán is megélsz vele, mert kell a népnek. A zenéről a többség nem tudja, mennyire jó és szükséges, és rajtuk nem változtathatunk. Fordítva viszont működik: ha pl session-zenész szeretnél lenni (aki be-beugrik x zenekarok felvételére feljátszani egy-egy szólamot bőven jobban, mint az azonos hangszeren játszó tag, és igen szép összegekért), akkor is sanszos, hogy hamarabb felvesznek, ha az elejtett "mi a szakmád?" kérdésre valami olyat válaszolsz, ami mellett nem leszel leégve anyagilag, ha esetleg a zenei megbízásaid ritkulnak. Az "önjáró" megbízott a megbízónak is gondmentesebb, és összességében is jobban jár (nem vicc, ez a "dombra sz.rik a kutya" effektus működés közben)
Esély is arra van több, hogy még egész magas szinteken is jobb a több jövedelem, mert valakinek kell bele fektetni, és fejenként olcsóbb, ha a zenekar minden tagja a polgári jövedelméből ad a közösbe. Ha hangszerre nem kell költened, az nem rossz, több jut másra. Az utazásba és szállításba azért jó beszállni egyenlő részben, és sokszor van az úgy, hogy a nyereség/fő játékpénz a beletolt időhöz képest is, nemhogy a munkához képest. A siker sosem garantált. Ha szakmailag fenomemálisak vagytok, akkor is kénytelenek lesztek kőkemény menedzsment után nézni. Kár lenne emiatt "titokban maradni" széles tömegek előtt, miközben értékelni ők is tudnák a varázslatotokat! :)
Tehát ne érts félre, nem akarom kedvedet szegni, csak úgy éreztem, van értelme felhívni a figyelmet ezekre, mielőtt a kemény hétköznapi tapasztalat tenné, rendszerint későn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!