Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Klasszikus gitár felvételére...

Klasszikus gitár felvételére milyen mikrofont ajánlotok? (pc-re)

Figyelt kérdés

Szóval, klasszikus gitár felvételhez kéne mikrofon, de fogalmam sincs, hogy milyen lenne jó. egyáltalán térmikrofon-kondenzátormikrofon, vagy milyen elnevezésűt kéne keresnem, és hogy ezeket mennyire tudnám számítógépre kötni.

aki ért ehhez, kérem segítsen :D

2012. okt. 12. 15:29
 1/6 A kérdező kommentje:
találtam olyat, hogy pc-re való dinamikus mikrofon. elvileg énekhez az jó, gitárnak is olyasmi kell?:D
2012. okt. 12. 15:42
 2/6 anonim ***** válasza:
Most ilyen pár száz forintos tételről beszélünk, vagy valami normális felvételt szeretnél csinálni?
2012. okt. 12. 18:49
 3/6 A kérdező kommentje:

tulajdonképpen a párszáz forintos :D vagyis néhány ezer max.

nem kell studióminőség, nem is akarom mutogatni senkinek a felvételt, többnyire ahhoz kéne, hogy magamnak felvegyem, és visszahalgassam, de itt a néhányezres kategóriában is találtam már sokféle különbözőt, van amit karaokesnak írnak, van ami beszédhez, és itt találtam oylat, hogy kondenzátor, dinamikus, meg térmikrofon.

2012. okt. 12. 18:56
 4/6 webnyelv válasza:

Ha csak magadnak akarod felvenni, akkor ilyen egyszerű, asztalra helyezhető, "állványos" mikrofon is jó. Én régebben azt használtam, odatettem a gitár elé.

(Később a felvételt lehet torzítani, visszhangosítani, flange-ezni, stb., elég jó móka. :D )

De hangszerboltban biztos tudnak komolyabb mikrofont is ajánlani.

2012. okt. 12. 19:40
 5/6 anonim ***** válasza:
Ma már elég tűrhető kondenzátormikrofonok vannak aránylag olcsón. Nemrég vettünk 3db Soundkinget. Nem olyan mint egy AKG, de meglepően jól szól. És nagyon olcsó.
2012. okt. 12. 21:04
 6/6 anonim ***** válasza:

Kondenzátor mikrofonhoz fantomtáp kell, akkor még kell egy olyan interface is.

És inkább a több tízezer forintos kategória, ahogy elnézem...

2012. okt. 12. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!