Klasszikus gitár felvételére milyen mikrofont ajánlotok? (pc-re)
Szóval, klasszikus gitár felvételhez kéne mikrofon, de fogalmam sincs, hogy milyen lenne jó. egyáltalán térmikrofon-kondenzátormikrofon, vagy milyen elnevezésűt kéne keresnem, és hogy ezeket mennyire tudnám számítógépre kötni.
aki ért ehhez, kérem segítsen :D
tulajdonképpen a párszáz forintos :D vagyis néhány ezer max.
nem kell studióminőség, nem is akarom mutogatni senkinek a felvételt, többnyire ahhoz kéne, hogy magamnak felvegyem, és visszahalgassam, de itt a néhányezres kategóriában is találtam már sokféle különbözőt, van amit karaokesnak írnak, van ami beszédhez, és itt találtam oylat, hogy kondenzátor, dinamikus, meg térmikrofon.
Ha csak magadnak akarod felvenni, akkor ilyen egyszerű, asztalra helyezhető, "állványos" mikrofon is jó. Én régebben azt használtam, odatettem a gitár elé.
(Később a felvételt lehet torzítani, visszhangosítani, flange-ezni, stb., elég jó móka. :D )
De hangszerboltban biztos tudnak komolyabb mikrofont is ajánlani.
Kondenzátor mikrofonhoz fantomtáp kell, akkor még kell egy olyan interface is.
És inkább a több tízezer forintos kategória, ahogy elnézem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!