Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mit jelent az hogy A-ra vagy...

Mit jelent az hogy A-ra vagy Bre állitsák a gitár hangolást hogy tudom ezt megcsinálni? Azt se tudom hogy nekem A-n vagy B-n van.

Figyelt kérdés

2012. okt. 7. 16:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Neked, E-n van, és E-re is állítsák be.

Ez a normál hangolás, ennél mélyebbre általában keményebb metál zenékben szoktak hangolni, kezdőknek fölösleges.

2012. okt. 7. 17:06
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
menj el egy tanárhoz. sürgősen
2012. okt. 7. 17:34
 3/11 anonim ***** válasza:

Tényleg menj el tanárhoz, mert még ha ezt sem ismered, akkor alapvető hiányosságok vannak.

Elsőnek: Én fél hanggal hangoltam le a gitárt, és azért ezt nem csak metálosok használják ;)

2012. okt. 7. 18:20
 4/11 A kérdező kommentje:
attol h ezt nemérttem még tudok gitározni nenhiszem hohy egy ilyen probléms miatt tanárhoz kéne mennem... metallica guns n roses szolokat nyomok még iron madent is ... :Dsok egos magyar;)
2012. okt. 7. 18:25
 5/11 anonim ***** válasza:

Persze, meg pistike a szomszédból is elnyom ilyen szólókat, csak k*rva szarul.

Azt sem tudod behangolni hogy kell egy gitárt...

Nagyképű cigány.

2012. okt. 7. 21:14
 6/11 A kérdező kommentje:
hát nem az én viselkedésemből veszik le az emberek hogy cigány :D vagy az vagy vagy anyád nagyon kúltúrált ember lehet. és nemérdekel mit hiszel el és mit nem;)
2012. okt. 7. 23:02
 7/11 anonim ***** válasza:

[link]

Egyébként letöltesz bármiféle hangoló programot vagy kromatikus hangolóval be tudod hangolni. Viszont alapvető zene elméleti tudás nem árt, nehéz olyasmit elmagyarázni amiről saját bevallásod szerint fogalmad sincs.

[link]

ha ezt letöltöd ki tudod keresgetni benne azokat ami neked kell, de előtte tényleg nézz egy kicsit utánna

2012. okt. 8. 00:12
 8/11 anonim ***** válasza:

1. senkit nem érdekel, hogy mit "tudsz" eljátszani, és mit nem. valószínűleg amit el tudsz játszani, azt is szarul, de most ugye nem ez volt a kérdés.

2. nem azért kell tanárhoz menned, mert kezdő vagy, hanem alapból mindenkinek javaslok egy jó tanárt, mert anélkül kb lehetetlen értelmesen megtanulni gitározni. bár neked lehet külön kellene valaki, mert aki "tud gitározni", de ilyen fasságokat kérdez, annak valami baja van.

2012. okt. 8. 00:22
 9/11 anonim ***** válasza:

A hangolást általában a 440 Hz-es 'A' hangnál szokás kezdeni.

A B-re hangolás pedig azt jelenti, hogy minden húrt a gitáron 5 félhanggal lentebb hangolod be.

E->B

A->E

D->A

etc.

Ezen hangolásnál érdemes vastagabb húrokkal szerelni a gitárt, a nyak merevítésen biztos állítani kell és nem árt olyan erősítőt alkalmazni, ami szélesebb tartományban működik, mint a normál gitár erősítők. (A hatás fokozása érdekében fej láda kombinációban az egyik láda helyére /teljesítményben és impedancia szempontjából illeszkedő/ basszus ládát kötsz). Kérdés még az is, hogy a hangszedő mennyire érzékenyen reagál a mélyebb hangokra.

Ha tartós az állapot, akkor érdemes egy 7 húros gitárt beszerezni.

Hogyan lehet: Ha kromatikus és hangszerfüggetlen (de legalább gitár/basszusgitár) a hangolód, akkor egyszerűen elkezded lentebb engedni a húrt, amíg a kívánt hang magasságban, illetve mélységében vagy.

2012. okt. 8. 09:30
 10/11 A kérdező kommentje:
az utolso valaszolo komiját koszzzi .:) amm eg mrgnéznélek te hogy gitározol ek egy szolot:)
2012. okt. 8. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!