Kezdő gitáros. Segítség?
semmi tapasztalatom nincs zenében de elszeretnék kezdeni gitározni és pár kérdésem lenne ezzel kapcs.
1. [link] ilyen gitárral el lehetne kezdeni?
2. anyukám azzal jön, hogy ahhoz kéne valami hang.. (nincs jó hangom) de mondom neki hogy nem énekelni szeretnék csak gitározni és ahhoz nem kell hang.. nekem vagy neki van igaza?
előre is köszönöm! :)
neked van igazad. a gitározás nem egyenlő az énekléssel.. a gitárosok max vokálozni szoktak de aztse gyakran csak egykét szót. a gitár jó.
ui: az akusztikusoknál szoktak gyakrabban énekelni, de azse kötelező, az elektromos gitároknál már kevesen.
Tapasztalatból mondom, hogy egy klasszikus gitár sokkal jobb elkezdeni, főleg ha nem fémhúrral van szerelve. Én lassan egy éve gitározok az első gitárom klasszikus volt, egy piacon vettem, de mivel nem értettem hozzá, fémhúrral használtam. Nehezen fejlődtem a gitaregyetem.hu-ról tanultam. Elkapott a láz, hogy vegyek egy westerngitárt, és így utólag kicsit bánom, mert sokkal könnyebben játszható. Például szerintem egy elektromos gitár is könnyebben lefogható, mint egy western. Ezért szerintem válassz egy olcsóbb gitárt. [link] Ha már fender, akkor válaszd ezt.
Egyébként egyáltalán nem kell, hogy tudj énekelni, én sem tudok... Kicsit meg is álltam a gitározásban, legalábbis szellemileg, mivel az én szüleim ezt az egészet nem nézik olyan jó szemmel, nem ösztönöznek. Ha van lehetőséged, járj tanárhoz! Remélem elég voltam. :)
Szerintem meg maradj a fémhúros akusztikus gitárnál. Igaza van a második válaszolónak, nehezebb rajta megtanulni, mivel sokkal keményebb lefogni a húrjait. Viszont ha megtanulod rajta az alapokat, később semmilyen gitárral nem lesz problémád, mert elég erősek lesznek az ujjaid. Gondold el, ha 5 év gitározás után úgy döntesz, hogy jazz-t szeretnél játszani és veszel egy klasszikus jazz gitárt, amin 12-es húrkészlet van, akkor azzal fogsz fél évig szenvedni, hogy le tudj fogni normálisan egy hangot, miközben elvileg már rég skáláznod kellene. És mindezt azért, mert műanyag húron kezdtél, fém helyett. Ezt is mérlegeld.
Amúgy a belinkelt gitár jó választás.
Ha jó énekhangod van az csak előny, de nem szükséges hozzá. Attól még lehetsz jó gitáros.
Ez nagyon jó gitár, amit linkeltél. Én nő létemre westerngitáron kezdtem (nekem Stagg van) és hidd el, hamar hozzászoknak az ujjaid a fémhúrhoz. Fémhúros gitárral megtudod csinálni ugyanazt, mint klasszikus gitárral, fordítva már nem. mint pl. slideozás.
Nem szükséges énekelni annak, aki gitározik. Nem tudom tudsz-e fütyülni? Nagyon jól hangzik ha egy kísérethez fütyülöd a dallamot, amolyan country-s hangzás. Nem akarlak anyukád ellen hangolni, de engem dühít, ha egy szülő olyan indokból akarja a gyerekét lebeszélni valami jó és hasznos dologról, mert hogy nem képes erre vagy arra.
Csatlakoznék a "nem kell énekelni" táborhoz. Azt javasolnám, hogy keress fel egy gitár oktatót, akivel élőben megkonzultálhatod a dolgot. Direkt vannak olyan hirdetések, hogy az első óra ingyenes, amit érdemes lehet kipróbálni. Az oktatónak van hangszere, kipróbálhatod, hogy egyáltalán akarsz e gitározni, vagy csak fellángolás volt az egész a mindenkori divat oltárán)
Az alábbi linken segítséget találsz:
üdv: egy öreg rocker!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!