Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitár erősítő, help me?

Gitár erősítő, help me?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lehet hogy bugyuta kérdés számotokra, de most már 6 év akusztikus gitár után vettem egy elektromosat, és az lenne a kérdés, hogya van a gitárhoz van egy multieffektem, és egy hangládám, akkor az fog jól szólni, vagy kell hozzá valami erősítő is, ami felerősíti a multieffekt jelét...

effekt:

[link]

láda:

[link]

gitár:

[link]

2012. szept. 11. 19:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"Akkor az a 100 W az nem azt jelenti hogy van benne egy akkora hangszóró?"

Nem...

2012. szept. 13. 07:56
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, kicsit lehangolt a dolog, mert akkor nem lessz olcsó mulatság, de köszi szépen a segítséget:D
2012. szept. 13. 16:56
 13/16 anonim ***** válasza:

Még valami: a hangfalakban nem csak egy hangszóró szokott lenni, hanem gyakran több.

Ezt például úgy jelölik, hogy 2x8 vagy 4x12, aminél az első szám a hangszórók száma, a második az átmérőjük hüvelykben.

A hangfal eredő impedanciája pedig a hangszórók egyenként impedanciája és a bekötésük függvénye. Tehát ha mondjuk azt látod egy hangfalon, hogy 100 W 8 ohm, akkor az nem feltétlenül azt jelenti, hogy egy darab ilyen hangszóró van benne, sőt. Többnyire ilyen méretű ládákban 2 szokott lenni, ebben az Artec ládában is az van, 2 darab 12" méretú, és az eredő impedancia 8 ohm, most néztem csak meg jobban a linket, tehát végül is ismerjük.

Az erősítő meg 4 ohm kimenetű impedanciájú, tehát szerintem ez nem a legjobb párosítás, le fogja fojtani.

2012. szept. 13. 17:43
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, még ha nem nagy kérés, akkor tudnál segíteni, mondjuk hogyha van 60ezrem az egészre(multi effekt már van, szal az nem kell), akkor hogy tudnám kihozni a lehető legjobb/legjobban szóló cuccost(lehet combó is)
2012. szept. 13. 19:13
 15/16 anonim ***** válasza:

Megpróbálok, de pár dolgot tudni kéne.

Milyen zenét játszanál rajta? Együttesben is használnád, koncerten, vagy csak gyakorlásra inkább, próbákon?

Csöves vagy tranzisztoros? Csövesnek melegebb, dinamikusabb, retrósabb tud lenni a hangja, általában azt mondják sokan, az az "igazi" gitárerősítő, de sokkal drágább és némileg több karbantartás kell neki, mert a csöveket időnként cserélni kell, esetleg a bias-t beállítani.

A tranzisztoros jóval olcsóbb, nincs vele ilyen macera, de más a hangzása. Ízlés dolga, nekem volt mindkettőből olyan, amit szerettem.

2012. szept. 13. 20:09
 16/16 A kérdező kommentje:
Hát elsősorban zúzósabb rock(SOAD, rammstein, G'n'R, és egy kis sabaton is), elsősorban kisebb koncertekre, mert gyakorlásra van egy 10W-osom, ami elég...
2012. szept. 14. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!