Gitár erősítő, help me?
Sziasztok!
Lehet hogy bugyuta kérdés számotokra, de most már 6 év akusztikus gitár után vettem egy elektromosat, és az lenne a kérdés, hogya van a gitárhoz van egy multieffektem, és egy hangládám, akkor az fog jól szólni, vagy kell hozzá valami erősítő is, ami felerősíti a multieffekt jelét...
effekt:
láda:
gitár:
"Akkor az a 100 W az nem azt jelenti hogy van benne egy akkora hangszóró?"
Nem...
Még valami: a hangfalakban nem csak egy hangszóró szokott lenni, hanem gyakran több.
Ezt például úgy jelölik, hogy 2x8 vagy 4x12, aminél az első szám a hangszórók száma, a második az átmérőjük hüvelykben.
A hangfal eredő impedanciája pedig a hangszórók egyenként impedanciája és a bekötésük függvénye. Tehát ha mondjuk azt látod egy hangfalon, hogy 100 W 8 ohm, akkor az nem feltétlenül azt jelenti, hogy egy darab ilyen hangszóró van benne, sőt. Többnyire ilyen méretű ládákban 2 szokott lenni, ebben az Artec ládában is az van, 2 darab 12" méretú, és az eredő impedancia 8 ohm, most néztem csak meg jobban a linket, tehát végül is ismerjük.
Az erősítő meg 4 ohm kimenetű impedanciájú, tehát szerintem ez nem a legjobb párosítás, le fogja fojtani.
Megpróbálok, de pár dolgot tudni kéne.
Milyen zenét játszanál rajta? Együttesben is használnád, koncerten, vagy csak gyakorlásra inkább, próbákon?
Csöves vagy tranzisztoros? Csövesnek melegebb, dinamikusabb, retrósabb tud lenni a hangja, általában azt mondják sokan, az az "igazi" gitárerősítő, de sokkal drágább és némileg több karbantartás kell neki, mert a csöveket időnként cserélni kell, esetleg a bias-t beállítani.
A tranzisztoros jóval olcsóbb, nincs vele ilyen macera, de más a hangzása. Ízlés dolga, nekem volt mindkettőből olyan, amit szerettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!