Gitár erősítő, help me?
Sziasztok!
Lehet hogy bugyuta kérdés számotokra, de most már 6 év akusztikus gitár után vettem egy elektromosat, és az lenne a kérdés, hogya van a gitárhoz van egy multieffektem, és egy hangládám, akkor az fog jól szólni, vagy kell hozzá valami erősítő is, ami felerősíti a multieffekt jelét...
effekt:
láda:
gitár:
Mindenképpen kell ahhoz a ládához egy fej, a multieffektről meg se nyikkan gyakorlatilag.
Ha jól látom, ez eredetileg a G200R kombóhoz egy kiegészítő láda.
Itt van a kettő együtt.
Bocs hogy ennit írok, de ha mondjuk egy ilyet veszek:
akkor ebbe bele mehet a multieffekt? és majd még vehetek mellé ládát, vagy ez csak egy kombós erősítő?
Ez egy elég komoly fejnek tűnik, ez nem kombó (a kombóban az erősítő és a hangszóró egybe van építve egy ládába). Önmagában ez csak maga az erősítő. Ehhez kell mág a hangláda. ABban nem vagyok biztos, hogy az általad belinkelt hangláda ehhez mennyire jó, meg kéne nézni a pontos paramétereket.
A multieffekt bármilyen gitárerősítőbe bedugható, akár kombó, akár fej.
De az impedanciának is illeszkedni kellene és azt nem tudjuk.
A Kustom-nak kicsit utánanéztem, végül is nem mondanám komolynak inkább, elég alap fej, az áráért nem rossz.
Hmm, most álljak itt neki elmagyarázni az alapvető információkat?
Egy erősítőnél és hangszórónál a teljesítmény csak az egyik paraméter, ami fontos, a másik az impedancia. Ha nem illik össze az impedancia, az különböző problémákat okozhat.
Ha az erősítőd 8 ohm-on tudja a 100 W-ot, de a hangszóród ugyan 100W, de 4 ohm, az tönkreteheti a végfokot, vagy jobb esetben kivágja a biztosítékot benne. Azt hiszem, a legtöbb tranyós erősítő 4 ohmos minimum kimenetet igényel.
Ha meg fordítva, tehát nagyobb impedanciájú hangszórót kötsz rá, akkor csökkenti a teljesítményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!