Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » így meg lehet tanulni szinteti...

így meg lehet tanulni szintetizátorozni? Vagy egy hülyeség az egész?

Figyelt kérdés
Van egy olyan program, gépekre, hogy megtanít szintetizátoron játszani dalokat. Synthesia a neve, a szintetizátort a géphez kell kötni, és akkor megy. Ha a you tube-on rákeresel, akkor találsz a programról videókat. Kérdésem az, hogy megéri-e így tanulni. Bár szeretem a szintetizátort, zeneiskolába járni annál kevésbé. Nem szerettem, hogy régi dalokat tanulunk ( csip-csip csóka) illetve a szolfézs-t sse szerettem. A program ezzel elentétben megtanít bármilyen zenét eljátszani ha megfelelően átalakítod a zene formátumát. Akár a rain over me-t is vagy az international love-t is megtanítja, ha beteszed a programba. Egy idő után úgy is megtanulnám, de kérdem, hogy ez hülyeség vagy jó tanulási módszer.

2012. szept. 8. 10:12
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem a legjobb módszer. így maximum mechanikusan tanulod meg a dalokat, zenélni nem fogsz tudni. Sokan tudják pld. a Szamárindulót, mert könnyű megtanulni vizuálisan a fekete billentyűk elhelyezkedésének köszönhetőn, de mást nem tudnak eljátszani. Nem veszélyes a szolfézs. Ha megtanulod az alapokat, akkor sokkal több lehetőséged lesz a továbbiakban. Ha ezzel a programmal tanulsz meg valamit, gyakorlás nélkül simán elfelejted egy idő után. Ha viszont tudod, hogy az egyes hangok hogyan viszonyulnak egymáshoz a billentyűzeten, akkor hallás után is képes leszel eljátszani bizonyos dolgokat. A cél a zenei hallás fejlesztése, ahhoz pedig nem árt tudni, hogy 2 egymás után megszólaló hang hány lépésre van egymástól az adott skálán belül.
2012. szept. 8. 10:35
 2/2 zbalog válasza:
én sokáig jártam zeneiskolába de annyira nem szerettem én se hasonló indokok miatt:) és miután abbahagytam otthon sokat fejlesztettem magamon. Szerintem a legfontosabb hogy olyan dalokat tanulj amiket te szeretsz akkor úgy is érdekelni fog egy idő után a miértje is annak meg utánna járhatsz az interneten bár egy szint felett már jobb a segítség.
2013. jan. 5. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!