Miért volt régebben ízesebb a rock zene?
Azt tapasztaltam hogy a régi rock zenékben mindig olyan ízes és tömör volt a gitár hangja, egyszerűen élvezhetőbb..Persze ezt a többi hangszerrel is tapasztaltam.
A mai rock előadók még ha ugyanolyan jól is játszanak a hangszereken,nekem mégsem jön át úgy a tudásuk mint a régi zenékben..
Ez esetleg az új eszközök miatt lehet?Vagy attól hogy modernebb gépekkel veszik fel a számokat?
Változnak a hangzások, mivel változik az ízlés.
A zenészek amúgy is folyton kísérleteznek, vannak persze új cuccok, ez mind elég szubjektív. Nem hiszem, hogy a felvételi technika rovására írható, bár nyilván az is beleszól.
Az mondjuk érdekes, hogy az etalon még mindig sok zenésznek az ötvenes-hetvenes évek közt készült gitárok, erősítők és hangzások... de a fiatalabb generáció szerintem már nem ennyire nosztalgiázós. :)
Első,igazad lehet :)
köszönöm a válaszokat.
Az idők folyamán elég sok alfaja alakult ki a rock-nak, mint fentebb írták, a zenészek kísérletezgetnek! Ez lehet az egyik oka!
A másik, hogy valószínűleg egyszerűen nem akarják egy az egyben copy-zni a régi előadókat, megpróbálnak egyedit alkotni, és mivel már elég sok zeneszám létezik, ez elég nehéz feladat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!