Melyik szologitárt vegyem? Többi lent!
Nem tudok jatszani semmien fajta gitáron! Azt olvastam azzal kezdjem amelyik igazán vonz! hát nekem ez a szologitar!Nincs rá nagy keretem....nem vagyunk tul pénzes család, ugyhogy kérlek titeket az elsö oldalon keresgéljetek a gitárok között, hogy melyik a legjobb! Mert én egyáltalán nem értek ehez :D link: [link]
köszi a válaszokat!!!
egy olcsóbb erősitővel nemsokmindent lehet elérni és ehez ha szerzel mondjuk szólógitár multi effekt pedált akkor a lehetőségek keményen megugranak. azaz hangzásvilágilag:D
Nézz már után az alapoknak, a neten van elég információ, hogy akarsz venni, ha semmit nem tudsz róluk? :)
A belinkelt erősítő egy kis gyakorló kombó. A kombó azt jelenti, hogy az erősítő és a hangláda rész egybe van építve.
A hangláda nem tartalmaz erősítőt.
Ebben nincsenek effektek. De ha nem is tudod, mire jó az effekt, akkor nem is baj. :)
Effektnek nevezzük általában az olyan pedálokat vagy erősítőbe beépített funkciókat, amelyek valamilyen elektronikus módosítást végeznek a gitár hangján. Nagyon leegyszerűsítve...
- Torzító (overdrive, fuzz, distortion, stb.) ezek kemény, fémes, tömör, felharmonikusokban dús hangot állítanak elő alapvetően túlvezérléssel. Minden keményebb zenében használják
- Visszhang (delay): a neve magáért beszél. Kezdők ezzel szoktál "elkenni" a hibákat :)
- zengető (reverb): teret ad a hangnak, mintha egy nagy csarnokban, teremben, stb. szólna
- Flanger, chorus, shifter: hullámzó, dús, hangja lesz a gitárnak, vagy mintha több gitár szólna
És még lehetne sorolni, százféle van...
Nem, ő nem használ effektet, hanem az erősítőn állítja be a torzítást.
Egy vezetéknélküli rádiós egységen át kapcsolódik a gitárja az erősítőre, annak van egy bizonyos "effekt" hatása is, de amúgy tisztán az erősítő túlvezérlésével állítja elő a hangzást.
Ha olyan hangzást akarsz, akkor egy torzító pedál kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!