Mért van, hogy egyes nagyon híres dalokat (pl. : Leonard Cohen: Hallelujah) ezren feldolgoznak, más híres dalokat meg csak az eredeti előadó énekel, pedig azok is ugyanolyan híresek?
Hát igen, de akkor a Hallelujah-ról meg mindenki azt gondolja, hogy lehetne jobb? Amúgy nem hiszem, hogy igaz, amit mondasz, mert sok előadó ezeket nem teszi lemezre, csak élőben énekli, és szerintem ha élőben énekeled egy másik előadó dalát, akkor az inkább tisztelgés. Meg ezek ugyanolyanok. Úgy merült fel bennem a kérdés, hogy láttam YouTube-on az X Faktor Castingnak azt a részét, ahol mindenki a Hallelujah-t énekli.
És mindenki mást mond: egyikük Alexander Burke (bocs, ha rosszul írom), mások Leonard Cohen feldolgozásban éneklik, de énekli Rufus Wainwright és Jon Bon Jovi is, és mindegyik ugyanolyan nekem (az A. B. - félét nem ismerem, csak az X Faktorból indultam ki).
Meg azt nem értem, hogy mért van belőle Alexander Burke-, Rufus Wainwright-VERZIÓ. Rengeteg dal van, amit egy énekes elénekel a koncertjén tisztelgésből egy másik előtt, de azért még nem mondják, hogy az ő verziója, és szerintem minimálisak a különbségek ahhoz, hogy átiratnak számítson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!