Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miket fontos figyelembe venni...

Miket fontos figyelembe venni elektromos gitár vásárlásakor?

Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy elektromos gitárt, de egyáltalán nem értek hozzá... Melyik gyártótól? Milyen legyen az elektronikája? Miket fontos figyelembe venni? Minden tanácsot szívesen fogadok :)

2012. aug. 8. 20:14
 1/5 anonim ***** válasza:

Először is azt kellene eldöntened, milyen jellegű zenét akarsz játszani, milyen szinten vagy a tanulásban és mennyi pénzt tudsz rákölteni, figyelembe véve, hogy lehetőleg ne olyan legyen, amivel csak szenvedsz, és hogy egy elektromos gitárhoz általában még jön majd egy csomó kiadás, úgy mint erősítő, effekt, stb.

Ha ezt már tudod (és elmondod), jobban lehetne segíteni. Így eddig túl semmitmondó.

2012. aug. 8. 23:05
 2/5 A kérdező kommentje:
Igaz, bocs. Szóval főleg rockot, punk-rockot, grunge-ot szeretnék játszani. Már több, mint egy éve tanulok klasszikus gitáron, de még van hova fejlődnöm, nem is tervezem, hogy a jövő héten veszem meg a gitárt csak ki szeretném találni, hogy milyet akarok, vagy, hogy mi lenne a jó. Nem hinném hogy első gitárnak százezres nagyságrendűt kéne választanom, de persze a leggagyibbat sem akarom megvenni, szóval olyan közepes árúra gondoltam gondoltam...
2012. aug. 9. 00:27
 3/5 anonim ***** válasza:

Ehhez mindenképpen valami nagy kimenőjelű humbucker pickupokkal szerelt gitárt tudnék elképzelni. Ha nem ragaszkodsz az újhoz, 50e Ft körül használtan már ki lehet fogni elég jókat.

Cort, Epiphone, Vintage, Ibanez, LTD, Peavey, Jackson...

[link]

2012. aug. 9. 03:48
 4/5 A kérdező kommentje:

Pl. ez jó lenne?

[link]

Vagy ez? Bár erről a márkáról még nem hallottam...

[link]

2012. aug. 11. 09:16
 5/5 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, hogy egyrészt az eladó azt mond, amit akar, másrészt pár képből nem sokat lehet megállapítani. Mindkettő teljesen átlagos Gibson Les Paul másolatnak tűnik.

Az első eleve egy hamisítvány, ilyet nem vennék. Nem mondom, hogy feltétlenül szar, de ki tudja, milyen? De én nem égetném magam egy hamisítvánnyal.

A másodikról most hallok először, ami persze nem jelent semmit. Beleolvastam a külföldi fórumokban a véleményekbe és azt írják, az árához képest jó, bár a hangszedők nem mindenkinek tetszettek, mármint a hangja. Páran azt mondták, jobb, mint az Epiphone.

Végül is egy próbát megér.

2012. aug. 11. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!