Hol találok a Piramis együttestől olyan számokat amiket mások adnak elő?
Van egy album, a címe: Som-Závodi - Száz év zene
Itt ismert rock előadók (Deák Bill, Pataky Attila, Balázs Fecó, Rudán Joe, Zeffer András, Tunyogi Péter) énekelnek és játszanak Piramis számokat, Som Lajossal és Závodi Jánossal, modern hangszereléssel. Itt egy link:
A másik hasonló album Révész Sándor 2003-ban megjelent Vátoztam című szólólemeze. Ezen az albumon a 13 számból, 5 régi Piramis dal, 1 régi Generál, 1 Részés 1985-ös szólólemezéről való és 6 új szám is található rajta, a dalokat Erdélyi Péter hangszerelte, stílusa egyértelműen modern rock. Link:
Ezen kívül a The Rock Band együttes feldolgozta a Szabad vér című albumán (16. szám) A szerelem ördöge című Piramis dalt, viszont az énekes itt a Piramis egykori énekese, Révész Sándor. Link:
Végül két ismert feldolgozás: 2006. végén a Roy és Ádám együttes feldolgozta az Ajándék című számot, majd 2007-ben Puskás Peti a Ha volna két életem cím dalt adaptálta. (Az utóbbi számot Janicsák Veca is viszonylag nagy sikerrel énekelte az X-faktorban, viszont az a felvétel nem jelent meg kislemezen.)
köszi szépen a 2. kommentelönek!
pont ezt kerestem! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!