Miért van az, hogy Freddie Mercury a szólóalbumokon kitűnően énekel, míg élőben nem tudja ezt a produkciót nyújtani?
Hát, ez jó kérdés. Az kétségtelen, hogy a stúdiókban mindenen lehet alakítani, formálni, úgymond "kozmetikázgatni".
Azokat a dallamokat, énekhangokat, amiket ő produkált a zenekarban és egyben a stúdióban, élőben már végképp nehéz lehetett előadni még saját maga által is. Én csak egy magyarázatot tudok erre, amit az előző mondatban írtam. Tehát valószínűleg "csiszolgattak" a hangján is a koncerteket követő stúdió-utómunkálatok során, mert mindez erre enged következtetni. Ha valakinek a hangja nem tökéletes, akkor az a hangfelvételeken is fel kellene, hogy tűnjön; de itt az ő esetében nem ez történt. Szerintem ez a formálgatás elterjedt szokás a zenekaroknál.
Nekem valahogy a koncertjei jobban tetszenek, ott nem csak a hangjával kell törődnie, hanem a látványossággal is. Valahogy a koncertfilmek hangulatosabbak, és ott is jól énekel.. De nézd meg pl. a 81'-es Rock Montreal-t ott még kitűnően énekelt. Aztán a sok cigitől "megkopott" az énekhangja már 86' fele ahogy észreveszem a koncerteken, pl. ott van a Wembley 86-os koncert, de persze szerintem ilyen hanggal is kitűnő, ezt se tudná senki se felülmúlni.
Meg amit írtál, hogy elhanyagolna a trenírozást. Én még sose hallgattam Queen studió albumokat azok nálam nagyon unalmasak, csak koncertfilmeket néztem onnan ismertem meg a legtöbb számukat. Pl. Most a kedvencem a Freddie Mercury - It's so you, és a Queen - Winter's Tale.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!