Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hallgattok ti másféle zenéket is?

Hallgattok ti másféle zenéket is?

Figyelt kérdés
Akármerre nézek itt a zene topicban, mulatós, rongyrázós r\'n\'b - személy szerint trágyának tartom mindkettőt, de nem kötekszem, ha nektek ez tetszik... csak annyi érdekelne, hogy EZEKEN FELÜL. Ha teszem azt nyomott VAGY reménytelenül szerelmes VAGY csendesülős VAGY filozofálós hangulatotok van, VAGY neadjisten ölhetnéketek támad, annyi bennetek a stressz - akkor is ezeket toljátok be? Vagy esetleg olyankor még rosszabb a helyzet, és a táncdalfesztiválok kommersz nyálasbödönébe turkáltok vissza, és előhúzzátok onnan zalatnai cinit meg máté pétert... YUCK! védjétek magatokat.
2009. júl. 17. 23:26
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
Én már nem igazán hallgatok kommersz zenét (olyat, ami a viván megy). Filmzenéket szoktam, ha relaxálni akarok, világzenét főleg ázsiait. Szeretem a rockot, főleg a j-rockot.
2009. júl. 19. 22:05
 12/32 Thurston ***** válasza:
88%

Na mert a jrock az aztán nem kommersz. :P

Amúgy én csak azt nem értem, hogy hogy mondhatja valaki azt, hogy ő ilyen meg olyan zenéket hallgat. Hogy lehet valaki annyira sekélyes lelkileg, hogy csak két-három műfajt tud/szokott hallgatni. Nekem 137 pontom van a Scaicha szerint, ami azt jelenti, hogy a last.fm által rögzített zenehallgatási szokásaim a létező zenei műfajok kilencvenegy százalékára terjed ki. És néha még ezt is kevéslem, mert például pont az árenbín belűl egy előadót sem tudok meghallgatni. (Valószínüleg azért, mert még nem hallottam igényeset. Örvendenék, ha valami hozzáértő ajánlana valamit.)

2009. júl. 19. 23:47
 13/32 A kérdező kommentje:

Kedves szuperagresszív, kioktató stílusú, álszent első kommentelő! Drága barátom, a kérdés tartalmazta a talán számodra is felfogható SZERINTEM szócskát, valamint a megengedő hangvételű "ha nektek ez tetszik" szófordulatot.

Hogy mi a f*szt akartam megtudni, te genny? Hát biztos nem azt, amit te leírtál, mert a válaszod semmi érdemi információt nem tartalmazott.

Akik figyelmesen olvasták el, azok megértették: a kérdésem arra vonatkozott, hogy különféle célokra hogyan használjátok a zenét. Mert még az általam továbbra is túrónak tartott árenbinek, diszkónak meg mulatósnak is megvan a maga funkciója: félrészegen hatalmasakat ugráltunk ilyesmikre a klubban, sörrel a kezünkben, és röhögtünk. Ha akkor épp langyi kis ambient szól a hangszórókból, talán nem éljük túl az éjszakát rongálás és öncsonkítás nélkül. UGYANAKKOR az ember nem mulat a nap 24 órájában, mert az EMBER attól EMBER, hogy sokrétű tevékenységet folytat. És attól, hogy kiválóan elpogózgatsz valami lehengerlő trahmetál zúzásra, még nem biztos, hogy elhunyt hörcsögöd gyászolásához is passzol. Na, értitek?

A zene a legjobb drog! Egyfajta közvélemény-kutatás lenne a célom ezzel a kérdéssel, hogy különéle élethelyzetekben ki milyen zenét mire használ. Esetleg még érdekesebb lenne, ha korotokon és nemeteken túl leírnátok hogy mi érdekel titeket, mit dolgoztok, mit tanultok v. ilyesmi.

(Annak a kommentelőnek, aki azért hallgat R'n'B-t, mert divatos, őszintén gratulálok, hivatalosan is elérte az agyhalott státuszt.)

2009. júl. 22. 18:03
 14/32 anonim ***** válasza:
A legtöbb ember szerintem ilyet is olyat is hallgat, mert az internet ennek a hozzáállásnak kedvez, de hogy melyik a hangsúlyos irányzat, az már tényleg sokat elárul az emberről. Mindenki másra használja a zenét. Valakinek a zene=buli de (megkockáztatom)lehet, hogy mondjuk ő csöndben filozofál, vagy olvasás közben gondolkodik el egy-egy dolgon. Nekem van egy érett gondolkodású (bár valóban kissé egyszerű) barátnőm, aki egyszerűen nem szereti a zenét. Meghallgatja azt amit elétolnak, mert egyszerűen nem annyira fontos ez neki, hogy meg akarjon ismerni minél több félét. Ezért van kb. 6 Tiesto szám a gépén, mert neki elég ez. De hangsúlyozom, nem egy primitív emberről van szó. Ez olyan mint a kaja, vki rántotthúst eszik sültkrumplival, valaki viszont keresi a különlegességeket. Én például akkor hallgatok igényesebb rnb-t, amikor az utcán megyek. Egyszerűen önbizalmat ad és segít átérezni egy olyan életérzést pár percre, ami távol áll tőlem amúgy, de ennek segítségével megkapom azt is és nem kell másnap bánkódnom, hogy milyen felszínesen és primitíven viselkedtem előző nap, mert ha nem magamat adom, az nyilván szégyenérzettel telít el. Az nem zavar ha más ilyen és szerintem téged se kéne hogy zavarjon. Valakinek ez az alap és a rétegzenéket (ha véletlenül talál egyet) inkább mint érdekességet hallgatja. Különbözőek vagyunk.
2009. júl. 22. 18:45
 15/32 anonim ***** válasza:
Annak, aki igényes rnb-t kér: Az rnb-ből nem fogsz a klasszikus értelemben vett igényes darabot találni. Az rnb lényege, hogy kihozza a lazaságot, a táncolhatnékot és a nemiséget az emberekből. Én ezt úgy tudom megfogalmazni, hogy szerintem az az igényes, ami "sodró" és elhiteti veled pár percre, hogy király vagy (ez az érzés mindenkinek jár pár percre, vki piával vki droggal éri el, a szerencsésebbeknek elég egy rnb szám). Pl.: dj Kentaro - free.... én se hallgatok gyakran rnb-t szóval most más nem jut eszembe, de nézz az mtv honlapján klippeket, hátha egy-kettőnél érzed ezt a "sodrást", ha nem akkor ez a stílus tényleg nem talált meg téged. Amúgy én most épp depisebb korszakomban vagyok, az elmúlt napokban hallgatott zenéim (this is my town - skins zenéje, hometown glory - adele, wire to wire - razorlight, when i was a young girl - feist tőle még sok minden..., pink - sober.
2009. júl. 22. 18:58
 16/32 anonim ***** válasza:

egyszer már válaszoltam első oldalon (19/L), és felmérésedet konkrét információkkal "gazdagítanám":

ha filozofálós kedvem van: dark ambient, pszichedelikus agymenés

ha világfájdalmas kedvem van: viking/folk metál

ha üvölteni akarok és sírni és többet látni és tudatmódosult állapotba jutni: Wagner

ha furán lebegni állapotok közt: jöhet kis pop, r'n'b, house, ezek a különös műfajok.

a zene tényleg úgy hat, mint a drog, ebben egyetértünk.

2009. júl. 22. 19:38
 17/32 Thurston ***** válasza:
100%

Na tehát. Akkor kicsit részletesebben magamról. 19 éves vagyok, és még tanulok. (Jazz tanszék.)

Mint írtam, a lst.fm szerint a létező műfajok kilencvenegy százalékát hallgatom, ami azt jelenti, hogy a legapróbb érzelmi változáshoz is új zenét rángatok elő a cédés polcomról. A zene az életem gyakorlatilag. Viszont van egy csomó műfaj, amit én soha nem tudok megérteni. Ilyen az rnb is. Ismerek egy csomó olyan zenét, amitől lazának érzem magam, ezzel együtt őszínte érzelmek, és nem a pénzkereset motiválta a létrejöttüket, valamint technikai igényesség és tökéletességre törekvés is mutatkozik bennük.

Mai napon alkalmaknak megfelelően ilyesmi zenék pörögtek:

Ébredés kávé nélkül:

http://www.youtube.com/watch?v=ooL3aJGz828

Ének gyakorlatok:

http://www.youtube.com/watch?v=r6xaf9Do4Co

Kis melankólia:

http://www.youtube.com/watch?v=f_UfoXQ3tic

Brutál melankólia:

http://www.youtube.com/watch?v=sG97k6DMNVM

Zenei sznobizmus kielégítése:

http://www.youtube.com/watch?v=L7FFGz7AlO4

Erdei séta:

http://www.youtube.com/watch?v=HOYMT25zPgs

Lefekvéshez pedig szerintem valami ilyesmit fogok hallgatni:

http://www.youtube.com/watch?v=KYuDBdVj8_k

Remélem hasznos számodra ez a válasz.

2009. júl. 22. 20:57
 18/32 anonim ***** válasza:
Mivel azt írod, "hogy nem tudod megérteni" ezért megpróbálok egy megfelelő hasonlatot találni (egyébként ha ismernél eléggé furcsálnád, hogy én védem az rnb-t :D). A gazdag nyugati országokból középosztálybeli, hivatali melót végző nők gyakran választanak bizonyos országokat nyaraláskor, azért hogy itt összejöjjenek fiatal férfiakkal, lefeküdjenek velük és cserébe ajándékokat vesznek nekik, meghívják kajálni, stb. Gyakorlatilag prostiznak. Azért teszik ezt, mert a hazájukban a nőies, hódító lényüket le kell foytaniuk, különben a hivatalokban a sok férfi nőként kezelné őket és nem kollegaként, ami elég rossz szakmai szempontból. De nem tudnak úgy tenni mintha nem látnák milyen világban élnek, ahol rohadt sok minden a testiségről szól, ahol 1000000 lehetőséged van büntetlenül megdugatni magad, ahol mindenhol "tökéletes", erotikus kisugárzású, krva magabiztos nők járkálnak. A legtöbb ember megakar ennek a képnek felelni, de ők nem tehetik meg, de az igény meg van benne. Erre érkezik a reakció, van aki ezt kiszolgálja, afrikai fiatal pasasok képében. Így van ez az rnb-vel. Ez egy reakció a világra. Egyszerű, lelketlen, buta, de ha ezt tudod, ha ezt reakcióként kezeled és nem úgy, hogy az élet arról szól amiről az rnb, akkor segíthet hogy kívülállóként megélj valamit, amiben nem akarsz benne lenni, de misztifikálni se akarod, se félni tőle. Magyarul ez a tahós lazaságot, az ösztönlénységet adja neked. A baj ott kezdődik, hogy csomó embernek nagyon kevés lehetőség adott arra, hogy túllásson ezen ezért az rnb és a rap nem mint élvezeti cikk, hanem mint kultúra jelenik meg az életében és itt kezdődnek a bajok. 18 éves lány vagyok és nem járok a jazz tanszékre
2009. júl. 22. 21:15
 19/32 anonim ***** válasza:
túl lásson különírva
2009. júl. 22. 21:17
 20/32 anonim ***** válasza:
Magyar NS (Archívum, Divízió 88, Fehér Törvény stb.), Német NS (Division Germania, Stahlgewitter, NordFront stb), Orosz NS zenéket (pl. Kolovrat) hallgatok, ezen kívül pár skinhead együttest, és rockot, de inkább csak német nyelvűt, Rammstein, Megaherz...
2009. júl. 22. 21:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!