Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Késő-e megtanulni gitározni?

Késő-e megtanulni gitározni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 21 éves vagyok és nagyon szeretnék megtanulni gitározni úgy, hogy valamilyen módon meg is éljek belőle. Szerintetek már elkéstem vele hogy gyakorlatilag a nulláról kezdjem? Hogy gondoljátok mennyi időre és gyakorlásra lenne szükségem? Előny, hogy van zongora végzettségem, de hallás után csak dallamokat játszok akkordokat nem. A zenéhez van tehetségem, de a zongora annyira nem érdekel, így azt el is hanyagoltam, de a gitározhoz megvan az akaratérőm, a tehetségem és remélem elég időt is tudok rá szakitani, csak kérdés hogy elkéstem-e vele vagy sem, de mindeképpen meg akarok tanulni, ha nem másképp, amatőr szinten, saját magam szórakoztatására. Kössz a válaszokat.

2012. júl. 30. 15:12
 1/10 anonim válasza:
Soha, semmi nem késő! Ráadásul bőven időben vagy! Ha 35 évesen kérdeznéd, még akkor sem lenne késő!! De így - tiéd a világ! Tényleg!
2012. júl. 30. 15:19
 2/10 anonim ***** válasza:

hobbi szinten még senki sincs elkésve. a komoly művészek kb 6 éves koruktól játszanak a hangszeren.

ne kezdj bele profi szinten, mert baj lehet még belőle (pl egy fillért nem kapsz érte)

am van most munkád?

2012. júl. 30. 15:21
 3/10 anonim válasza:
Még valami: Én dob oktatásból éltem 8 éven keresztül... (Azóta váltottam) A tanulók többsége 20 év feletti volt! Bőven NEM késő!
2012. júl. 30. 15:23
 4/10 anonim ***** válasza:
nyugodtan a profi szintbe is belekezdhetsz... a 40 éves lennél akkor is... ha van elég elszántság és akarat erő sose késő
2012. júl. 30. 15:41
 5/10 anonim ***** válasza:

"valamilyen módon meg is éljek belőle"

Megélni kb csak úgy lehet itthon a zenélésből, ha az ember haknizni jár. Kék a szeme, meg szájbergyerek. Ehhez meg nem igazán kell tudni gitározni, ilyen szinten nagyon meg lehet tanulni.

Profi zenészként meg kb éhenhalsz itthon.

Ettől függetlenül sosem késő, nyilván nehezebb dolgod lesz, de ha igazán akarod minden megtanulható.

2012. júl. 30. 16:12
 6/10 A kérdező kommentje:

# 1/5

Kössz, jól esik ezt hallani(olvasni) :))

# 2/5

Ha a profi szint alatt azt érted, hogy ne vegyek méregdrága profi felszerelést, akkor megnyugtatlak hogy azt nem tervezem a következő 5-8 évben, csak ha látom majd értelmét, azaz vissza tudom vele keresni az árát. Munkám nincs, mert egyetemista vagyok.

# 4/5

Azt azért egyenlőre nem, mert elég kockázatos, meg egyébként is, ahogy fentebb is irtam, egyetemista vagyok és pénzügyileg sem tehetem meg.

# 5/5

a haknizásról annyit, hogy pont ez az amit nem tudok és akarok csinálni.

2012. júl. 30. 17:44
 7/10 A kérdező kommentje:

# 3/6

ja igen! A dob is érdekel és az sokkal könnyebb is mint a gitár. Mire váltottál?

2012. júl. 30. 18:13
 8/10 anonim ***** válasza:
A dob semmivel sem könnyebb, mint a gitár.
2012. júl. 30. 18:20
 9/10 anonim ***** válasza:
a komoly művészek kb 6 éves koruktól játszanak a hangszeren - hülyeség.
2012. júl. 30. 19:40
 10/10 anonim ***** válasza:

Soha nem késő.

Megélni? Hát...

2012. júl. 30. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!