Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogyan tudnék áttérni a gép...

Hogyan tudnék áttérni a gép zenéről a rendes zenére?

Figyelt kérdés

Szeretnék áttérni az igazi hangszeres zene hallgatására, mert jelenleg, sőt eddig egész életemben csak "tuc-tuc" zenét hallgattam mert hát ez tetszik nekem, pl.: Armin van Buuren, Tiesto, Markus Schulz stb.

Ezzel csak az a gond, hogy nincs pénzem ilyen "kocertekre" járni, ezért kéne úgy mond áttérni...

De amin elgondolkodtam, hogy faterom a fejemhez vágta nem rég, hogy 80 évesen ciki lesz ilyet hallgatni stb.

Ezért mit tudtok ajánlani, hogy áttérjek az olyan zenékre mint a magyar rock zene, pl.: Tankcsapda, Quimby stb. tehát a rendes hangszeres zene hallgatásra...

De amiért ezt akarom az az, hogy nem sokára lesz egy fesztivál ahol magyar "rock" előadók lesznek és nem tudom, hogy élvezni fogom-e... (azért megyek mert lesz ingyen jegyem hehe)

Hozzá kell tennem, hogy NÉMET rock zenét most is hallgatok mert annak a feelingje valamiért átjön, de pl. meghallgatok egy Tankcsapda számot, annak az értelme nem jön át, olyan nem valós dolognak tűnik amit énekelnek benne...

2012. júl. 22. 02:18
1 2 3
 21/22 anonim válasza:

Nyugalom. Még egy züllött, drogos diszkós számot azért mutatnék.

http://www.youtube.com/watch?v=oC3AS27tOak

Ugye? Sugárzik belőle a gyűlölet, az agresszió és az erőszakosság. Sajnos ez a szám is csak a pénzről, a szexről és a hatalomról/népszerűségről szól. A szövegét már meg sem említem.

Hogy nem-e? Hát Te nem hallod? Akkor nézd csak meg a videoklippjét. Egyértelműen a producer kreálta és a cápának és a halaknak csak báb szerep jutott, propaganda anyag.

Ha véleményed szerint rosszul gondolom, akkor olvass tovább.

Akik szintén a Trance-ben találták meg önmagukat, azok tudják miről beszélek. Talán ez az egyik legtisztább műfaj manapság, ami még mindig értékeket képvisel. Közeli rokonai Ambient, Psy, Progressive és egyéb alternatív (elektronikus) műfajok között most ne tegyünk különbséget, hisz behatárolni nehéz őket, és a szó amúgy sem csak egy műfajt, hanem egy egész életérzést, filozófiát képvisel.

"When you hear some music or hear some sound, if for some reason you like it very well; the reason is that sound is in balance or in harmony with your pulse. And so making a sound, you try to make various different sounds that imitate various different sounds of the universe, but what you are finally making is your own sound, the sound of yourself." (Watazumi Doso - a master of the end-blown Japanese bamboo flute)

Az, hogy elektronikus, digitálisan előidézett hangokból komponált dalokra nem lehetne mondani, hogy zene az hülyeség. Az határozza meg a dalról alkotott véleményeket tulajdonképp, hogy milyen hangszeren játsszák? Mert amikor valaki olyasmit, mond, hogy "ő márpedig elektronikus zenét nem hallgat" az olyan mintha én azt mondanám, hogy "gitár zenét nem hallgatok".. de ez esetben pl. a La Guitarra című trance számot sem tudnám meghallgatni Orjan Nilsentől. Nem a mainstream mocsokból kéne megítélni valamit. Gondolom a rockerek sem örülnének, ha Anti Fitness Club szerű bandák rajongó táboraihoz hasonlítgatnák őket.

Nem hallottam még olyan számot más műfajből amit háromszor-négyszer egymás után lejátszva is még beleborzongtam volna. Tele vannak érzésekkel, szenvedéllyel és olykor nagyon mélyek, szomorúak vagy éppen felemelőek és örömöt okozóak tudnak lenni. Van bennük energia.

Kedves Kérdező! Nekem nagyon úgy hangzik, mintha csak külső nyomásra vagy divatból akarnál rock zenét hallgatni. A rock szintúgy egy életérzés és annak is meg van a filozófiája. Most azokat akik csak "divatrockkerek" szerintem maguk, a rockerek sem kedvelik. Te mivel tudsz azonosulni? Egyszerre több mindent is szerezhetsz, nem zárják ki egymást, nem röges ellentétek. Zene, zene.. csak éppen más-más területei. Nekem pl. egyik kedvenc zenekarom a Pink Floyd, mert a számaik intellektuálisak, gyönyörű a hangzás világuk és komoly mondani valót hordoznak magukban, tehát értékeket képviselnek.

2012. aug. 28. 20:32
 22/22 anonim ***** válasza:

Én nem is mondanék már semmit, csak ragozása lenne az előzőknek.

Tegyél le mindent, állítsd kellemes hangerőre a hangfalat, nézd és hallgasd meg ezt.

http://www.youtube.com/watch?v=SnnYTZIbpR8

Szerintem nem kell magyaráznom miért más a trance, mint a többi műfaj.

2012. aug. 28. 22:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!