Hogyan tudnék áttérni a gép zenéről a rendes zenére?
Szeretnék áttérni az igazi hangszeres zene hallgatására, mert jelenleg, sőt eddig egész életemben csak "tuc-tuc" zenét hallgattam mert hát ez tetszik nekem, pl.: Armin van Buuren, Tiesto, Markus Schulz stb.
Ezzel csak az a gond, hogy nincs pénzem ilyen "kocertekre" járni, ezért kéne úgy mond áttérni...
De amin elgondolkodtam, hogy faterom a fejemhez vágta nem rég, hogy 80 évesen ciki lesz ilyet hallgatni stb.
Ezért mit tudtok ajánlani, hogy áttérjek az olyan zenékre mint a magyar rock zene, pl.: Tankcsapda, Quimby stb. tehát a rendes hangszeres zene hallgatásra...
De amiért ezt akarom az az, hogy nem sokára lesz egy fesztivál ahol magyar "rock" előadók lesznek és nem tudom, hogy élvezni fogom-e... (azért megyek mert lesz ingyen jegyem hehe)
Hozzá kell tennem, hogy NÉMET rock zenét most is hallgatok mert annak a feelingje valamiért átjön, de pl. meghallgatok egy Tankcsapda számot, annak az értelme nem jön át, olyan nem valós dolognak tűnik amit énekelnek benne...
Kösz a válaszokat, a kommentelő aki linkelt számokat annak üzenem, hogy jók, hallgathatók :)
Így van ahogy sokan írták, hogy nem akarok málhazsákos, acelbetétes rocker lenni, nem külsőségben akarok áttérni hanem zenei ízlésben... attól még lehet megmarad a trance szeretet de ha pl. elmegyek egy fesztiválra azért élvezzem az ottani zenét :)
Jelenleg ilyeneket hallgatok:
http://www.youtube.com/watch?v=OsJSwGc4lsA&list=PLDDDDC20442..
http://www.youtube.com/watch?v=e_1g4LLlI4o&list=PLDDDDC20442..
Ha maradt még benned egy fikarcnyi emberség, akkor az általad leginkább megvetett rocker/punk/csöves/mosdatlan/szakadt ismerődet megajándékozod az ingyen jegyeddel.
Na! Mi a különbség a rockerek és diszkósok között? Ha 2 évnél régebbi diszkót hallgatsz, már le vagy nézve a diszkósok körében: Minnek ez az őskövület.
De rockot hallgathatsz a 70-es évekből is. Azért nem néznek le a rockerek. Mert a rock nem divatzene! Hanem örök.
Én is a "olyan zenét halgass amilyet szeretsz" tábort gyarapítom, de ha mindenképp át akasz állni kezd poprock-kal vagy rock-kal (rock alatt nem azt az elmebeteg tankcsapdát értem, mert az inkább metál)
Kezt pl. a Forever the Sickest Kids-szel (együttes)
Nekik eszméletlen jo, dallamos poprock, de inkább rock számaik vannak. :D
Am nekem ök a kedvenc elöadóim, de attól még szívesen meghallgatok más müfajt is :) nem kell feltétlen átállnod a rockra, szeretheted egyszerre mind a kettöt :DDD
De még mindig azt mondom, hogy a zene arra való, hogy élvezd! ;)
te egy igaz embervagy!
én még mikor kicsi voltam tuctuc volt mer az volt na elmondom én nekem hogyjött sorba a zene dolog adok linket is...
Atól függ a kérdező hány éves. Mert ha még fiatal, (minden fiatal a linkin parkot, papa roach-ot, tcs-t szereti), akkor ezeket hallgatja. De ha már van 30 éves, akkor kezdje a régebbiekkel: a 70es 80as évek beli zenekarokkal.
Valaki írta hogy a diszkósok körében ciki ha 2 évnél régebbi zenét hallgatsz.
Nem igaz! Én imádom a régi dance, classic trance zenéket, játszom is, hallgatom is őket. És még sok DJ van aki csak ezeket vagy ezeket is játssza. Sokan szeretik.
Amúgy ilyen kellemes átmenet, szerintem kezdetben hallgass Paul van Dyk-ot. Pl. a Let go egy rockosabb szám.
Ember, Te magadnál vagy? Le akarod cserélni a trance-t? Csak azért, mert drágább elmenni egy koncertre? Pont a trance-t? Ez nem az az igénytelen, mainstream tuctuc mostanság divatos electropop, meg bulizós house. És gondolom ezt Te is tudod.
Még különlegesebbnek is érezhetnéd magad, mert sokkal kevesebben hallgatnak ilyet, mint rockot vagy metált.
Le akarsz mondani az ASOT-ról, a GDJB-ről, az FSOE-ről csak azért, mert apád azt mondta, az már ciki lesz? Tudod mit? Akkor mondj, ha ennyit ér neked!
Mikor lesz ciki egy Markus Schulzot, egy Armin van Buurent, Aly & Filát, vagy mondok undergroundot: John 00 Fleminget vagy Airwavet hallgatni? SOSE!
Nem szoktam magam netes dolgokon felhúzni, de ez betett.
Méghogy a trance tuctuc...talán az egyik legkevésbé mainstream műfaj...Pfff!
Előző vagyok:
És amúgy is: mióta diszkózene a trance? Magyarországon maximum 1-2 helyen játsszák... Hallottál te valaha egy magyarországi diszkóban Armint, Markust, Alex M.O.R.P.H.-ot, RÉGI Tiestot stb.? Kétlem...
Mellesleg lehet hogy többe kerül egy ilyenre elmenni, de nagyobb is az élmény amit ott kapsz. Olcsóbb elmenni egy kocsmába meghallgatni valami zenekart, de másnap nem emlékszel már semmire...
Áttérni meg nem fogsz tudni. Azt fogod csak igazán élvezni amit szeretsz. Amit mások hatására magadra próbálsz erőltetni, az nem fog tetszeni. Elég kevesen tudják hogy mi a minőség az elektronikus zenében. Ez részben az ócska rádióknak, részben pedig a színvonaltalan magyar DJ-knek köszönhető. (Persze vannak jó magyar DJ-k is)
Az ilyenek örök életre megmaradnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!