Kirk Hamettet miért tartják olyan nagy gitárosnak? Van nála jobb gitáros is.
Nem fikázni akarom!
Én még annyira se tudok jól gitározni, hogy elnyomja a Metllica -1-2 nehezebb gyorsabb szolóját. Csak 1-2 lassab megy.
Na de nem értem miért tartják annyira nagy gitárosnak még a mai napig is.
Tudom, ismerem az összes albumukat oda-vissza.
A master Of puppets Meg a Kill 'em all v agy a Ride the lightning igazi mestermű!
De nem értem miért vannak még a mai napig annyira oda érte.
Csak mert Metallica?
Vannak más jó gitárosok is, akik szerinte jól gitároznak/tak..
Slash, Randy Rhoads, Malmsteen...
Tudom egyik se egy Metallica műfaj!
Nem is akarom összehasonlítani Kirkot egy Malmsteennal!
De nem értem miért annyira nagyra tartott gitáros ma is Kirk...
Valaki elmondja?
hát, figyelj. Ez olyan, mint hogy Lukács Laci egy nagyra tartott énekes. Pedig ugye semmi különleges nincs a hangjában. Kurt Cobaint is nagyra tartják, pedig se gitározni, se énekelni nem igazán tudott. ezzel nem megbántani akarom őket, tisztelem mindkettőt, de tény, hogy nem a tudásukból élnek meg. Kirk Hammet is nagyra van tartva, ő is teremtett valami maradandót, de (és itt a lényeg:D), nem tartják olyan nagy gitárosnak. Aki ért hozzá jobban, az tudja, hogy Kirk messze nem olyan jó, mint amekkora a hírneve. Még aki nem ért hozzá, az is látja, hogy koncerten olyan szarul szólózik néha, hogy az már fáj :D Összevissza játszik néha. Persze lehet ezt a korra fogni, de szerintem csak simán, nem egy világklasszis gitáros.
Jól teker (máramikor, lényeg hogy studióban pl jó), de nincsenek olyan jó szólói. Amikor valami igazán jó szólója van, akkor arról általában lehet sejteni, hogy James írta :D Szerintem james sokkal jobb gitáros. Hiába, nincsenek olyan gyors szólói (mert ugye sokan a jó gitáros alatt azt értik, hogy gyors..:D pedig nem), sokkal dinamikusabb, jobb dallamai vannak, fülbemászóbb, stabilabb, és érdekesebb szólói vannak.
James írta a dallamosabb részeit a szólóknak (nem az összesnek)
de pl. az első albumoknál Cliff is írt gitárszólókat
Lehet fikázni tényleg, de ő volt az aki mindent elért amit egy zenész elérhet, nem pedig azok akik kritizálják. Jókor volt jó helyen, ez tény, de ő volt az is, aki nem sz*rta össze magát, amikor rájött, hogy a Metallicához megy meghallgatásra, hanem össze tudta fejben az egészet, és megfelelt a többi tagnak. Sok, nála sokkal jobb gitáros nem tudta volna ezt megcsinálni, és egy normális hang nem jött volna tőle egy ilyen szituációban.
Az már más kérdés, hogy ellustultak talán, de ez betudható annak, hogy mindent elértek, és nincs motiváció.
ellustultak???
az 50.-ket tapossák és agresszivitás is alig van már bennük mert apák már...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!