Létezik hogy ilyen gyorsan lehangolódik a gitárom?
Ezt az online hangolót használom:
Tehát hangolom a gitárt, behangolom az e'-t, utána pedig szépen sorban az összes húrt, de amikor visszatérek az e'-re, hogy ellenőrizzem, akkor az már másképp szól. Mit csináltam rosszul? Rosszul vannak rögzítve a húrok?
Akusztikus gitárom van.
Nem újak a húrok?
Mert azoknak kell pár nap hogy beálljon a helyére.
Ez egy alapvető gitáros probléma.
Behangolsz egy húrt, pöpec pontosra.
Behangolod utána a másik 5 húrt, gyaníthatóan feszesebbre, mint voltak. A másik 5 húr meghúzza a nyakat, ami által az első húr kevésbé lesz feszes, effektíve "lehangolódik".
Ezt mindegyik gitár megcsinálja kisebb-nagyobb mértékben, még a milliósak is. A titka annyi, hogy többször végig kell menni, vagy megpengeted mindet, aztán rutinosan tudod, hogy mennyivel kell kb feljebb húzni az első pár húrt, hogy kb ott legyen, mire végeztél a többivel, ahol kell.
Én olyan átlag 6-szor szoktam átmenni a gitáron, mondjuk én maximalista vagyok, szeretem, ha midnegyik húr 1%-on belül van, de én az AP Tunert használom, ami iszonyatosan érzékeny. Ajánlom neked is.
Na, ha átmentél 10-szer a gitáron, és még mindig lehangolódik a húr, akkor jöhet számításba az, hogy nem az igaziak a hangolókulcsaid. Azon vagy van egy csavar, amivel segíteni lehet rajta, vagy nincs. De szerintem az első megfejtés lesz a helyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!