Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Jó ötlet lenne a zeneművészeti...

Jó ötlet lenne a zeneművészeti egy olyan srácnak aki leginkább zenével akar foglalkozni felnőtt korában?

Figyelt kérdés

aza baj hogy az elmélettel nem vagyok tisztába, még az hogy pár akkordot névről tudok, de inkább gitározási technikákat fejleszgetem magamnak, az ujjaimnak

de egy kicsit elbizonytalanított, hogy most pl zeneművészetin csak ujjal játszunk én meg ha eddigi gitározásom alatt játszottam 20 órát újjal akkor sokat mondtam, egész eddig pengetővel gyakoroltam

vajon a nagy zenészek, gitárosok mind megjárták a zeneművészetit? vagy csak nagyjából tudták az elméletet azt többi nem érdekes, szerintetet hülyeség lenne belevágnom és 3-4 évet erre fordítani a főiskolán?

mert hogy őszinte legyek amilyen stílus tetszik azt nagyon sokáig képes vagyok gyakoroloni finomítani, a technikákat,

de olyan ami nem jön be, azt csak hatalmas rászántsággal, és erővel tudom véghezvinni a másik meg hogy végtelenségig nem tudok olyat bevállalni amit előbb utóbb megutálnék

mit csináljak?

18f

2012. júl. 5. 21:19
 1/8 anonim ***** válasza:
szerintem hanyagold. egy hangtechnikusi okj lehet jobban bejönne
2012. júl. 5. 21:33
 2/8 anonim ***** válasza:
Zeneművészetin orrba-szájba klasszikus műveket fogsz játszani, a végén meg majd kapsz egy papírt, hogy mehetsz gitártanárnak, és a sok kis csírával, - akiknek semmi tehetségük - fogsz skálázni egész nap, nevetséges fizetés mellett. (Ha találsz munkát.) Szerintem vagy legyén hangtechnikus, vagy hangmérnök, és legalább ha lemezt akarsz csinálni, akkor már megvan a megfelelő tudásod hozzá. Vagy menj el valami könnyűzenei iskolába. Ott megismersz embereket, lesz kapcsolatod, találsz egy jó zenekart, mellette tanulsz egy csomó hasznos dolgot is, és ha szerencséd van, akkor befutsz, és meg tudsz élni a zenélésből.
2012. júl. 6. 13:36
 3/8 A kérdező kommentje:

pont ezt szeretném 2...és azt elkerülni amit írtál

de milyen ez a könnyűzenei iskola? ez nagyno érdekelne

2012. júl. 6. 15:19
 4/8 anonim ***** válasza:

Ott a pont a 2.nál. Azért annyival kiegészíteném, hogy pl jazz szakon, jazzt is tanul az ember.

Zenesulis papírral sokkal könnyebben fogsz tudni a jövőben ezzel foglalkozni, mint anélkül. Úgy max ha szerencséd van (igen elsősorban szerencse kell sajnos MO-on, de máshol is, ahhoz hogy valaki zenélésből megéljen), akkor fog összejönni valami, de arra gyakorlatilag nulla az esély. Esetleg ha majd gitározol 15-20 éve és vágsz már elég jól minden, akkor elkezdhetsz magántanárként tanítani maszekba. Kb 2000t kérsz óránként és akkor taníthatsz, de még így is nehéz és sok idő kell, hogy annyi embert összeszedj, hogy ne kelljen mellette rendesen dolgoznod. Hangmérnöknek lehet tanulni, de ne várd, hogy elfogsz vele egy stúdióban helyezkedni.. Főleg, hogy egyre kevesebb a hangstúdió. Oda a tudás és tapasztalat mellett szerencse, hogy legyen üresedés és protekció kell. De mondjuk hangtechnikusival elmehetsz rádiókba dolgozni meg csomó helyre, ami szintén jó dolog. Esetleg még hangszerkészítő, de régen a stúdiózás mellett erre is rávoltam kattanva és utána is jártam a dolgoknak, de senki sem ajánlotta (még hangszer és erősítő készítő sem), mert nem lehet belőle egyszerűen megélni. Főleg ha új vagy az egészben. Biztos van még egy csomó lehetőség, de aminek köze van a zenéhez/zenéléshez oda nagyon nehéz bekerülni és általában nagyban kell hozzá szerencse meg protekció.

Elmélet meg kelleni fog! Meg az is hogy tudd alkalmazni a gyakorlatban. A nagy zenészek is, hidd el vágják rendesen a zeneelméletet. Persze nem tanulta mindegyik főiskolán, de évek alatt össze szed ezt azt az ember és biztos tanulták maguktól is a számukra fontosabb dolgokat. Általában elmondható, hogy minél nehezebb egy stílus és minél több az improvizatívabb rész benne, annál jobban kell tudni az elméletet. Ezért van, hogy punk vagy egyszerűbb rock zenét sokkal könnyebb összehozni, mert egy alap elég hozzá vagy még az sem.. De egy jazz, fusion vagy pl progressive rock zenéhez, komoly zeneelméleti háttér nélkül egyszerűen nem lehet írni.

Neked kell döntened, de ha nincs kitartásod, akkor felejtős a zeneművészeti, mert kifogsz bukni igen hamar. Viszont, akkor hivatalosan is elmehetsz pl zenesuliba tanítani és az sokkal egyszerűbb és járhatóbb út. Akár még meg is fogsz tudni élni belőle, de így sem könnyű munkát kapni.

2012. júl. 6. 15:48
 5/8 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszodat

akkor röviden azt akarod nekem mondani hogy mégis elkéne mennem a zeneművészetire, vagy mit értsek zenesuli alatt???

2012. júl. 6. 15:55
 6/8 anonim ***** válasza:

Zenesuli alatt elsősorban zeneművészetire/főiskolára gondoltam, kivéve amikor a végén azt írtam, hogy "akkor hivatalosan is elmehetsz zenesuliba tanítani", mert ugye ha elvégzed a fősulit, akkor nyilván még ott nem taníthatsz, mert ahhoz az kevés, de pl alapfokú zenesulihoz elég lehet.

Nem fogom neked azt mondani, hogy igen menjél el vagy ne. Ezt NEKED kell eldöntened. Leírtam azt, hogy én hogyan látom a helyzetet általánosan és nem személyre szabottan rád értve. Te ismered magadat a körülményeidet, hozzáállásodat, nekem nincs semmi jogom megmondani, hogy mit csinálj és nem is fogom. Remélem érted és bocs, hogy ezt írom. Amúgy kérdezz meg olyanokat, akik jobban benne vannak a témában. Zeneművészetiseket (legjobb ha abból a suliból ahová esetleg mennél) és olyanokat is akik elvégezték. Zenetanárok is tuti szívesen elmondják a véleményüket, akárhol is tanítanak. Olvass utána neten a dolgoknak alaposan. Ezek hasznosabbak mint ha olyanok válaszából döntenéd el a dolgot, akik nem jártak semmilyen zenesuliba, nem hogy elvégezték volna. Amúgy én sem jártam zeneművészeti fősulira csak alapfokúra, de nem is azért hogy továbbtanuljak. Na hajrá és sok sikert akármihez is kezdesz!

2012. júl. 6. 18:03
 7/8 anonim ***** válasza:

2.

miért kell ennyire lenézni a zeneiskolai rendszert? akik ott vannak, szerinted azok mind kényszerből csinálják, mert nem vitték többre? ismerek nagyonsok zeneiskolai tanárt, szerintem szép szakma.

2012. júl. 6. 22:46
 8/8 anonim ***** válasza:
www.rocksuli.hu
2012. júl. 7. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!