Hogyan lehet rekedtes hangon énekelni?
Figyelt kérdés
Nem szeretnék teljesen rekedt hangon énekelni ,csak akkor ha magasab hangot énekelek. Úgy mint pl Kurt Cobain.2012. jún. 29. 23:56
1/8 anonim válasza:
Úgy, hogy valakinek alapból olyan a hangja...
2/8 anonim válasza:
a drogok meg az alkohol a hangszálakra is hatással vannak lehet azért volt olyan hangja
3/8 anonim válasza:
Na meg az állandó cigi a kézben.
4/8 chrishu válasza:
Akinek olyan a hangja az tud úgy
5/8 A kérdező kommentje:
Kössz a válaszokat. Mondjuk jópár koncertje közben megfordult 1-2pár cigi a kezében.
2012. jún. 30. 11:20
6/8 anonim válasza:
nem teljesen nyitod szét a torkod, és akkor talán nem lesz olyan tiszta a hangod. vagy nemtudom, youtubeon sok ilyen videót találsz, de ahhoz angol is kell
7/8 A kérdező kommentje:
Ma nézegettem ilyen videókat és találtam is egy párat. Ha jól értelmeztem akkor ezt a hangot reszelős hangnak hívják. How to SING with a RASP (like Kurt Cobain)
2012. jún. 30. 20:31
8/8 anonim válasza:
Igaza van az előttem szólóknak, a legtöbb ilyen énekes alapból rekedtes beszédhanggal rendelkezik. Hörgés terén van két alap technika, a false chord, amikor a valós hangszalagjaid nem zárod (sőt, túl lazítod) és egy erősebb légáramlattal/légoszloppal (ilyenkor az álhangszalagok dominálnak). Van a másik, elterjedtebb technika, a popwer fry. Itt egy szűkre zárt hangszallaggal tolod ugyan ezeket, itt az énektechnikai nyitások nagyon fontosak még. Elméletileg a hörgés és az ének technikák ötvözésével lehet diszfónikus hangot képezni. Csak... a hangod ugyan úgy tönkre mehet, ha rossz technikával énekelsz, vagy rossz technikával hörögsz. Kurt Cobain a "magasabb" hangoknál, egyszerűen csak nem nyitott megfelelően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!