Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogyan lehet rekedtes hangon...

Hogyan lehet rekedtes hangon énekelni?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék teljesen rekedt hangon énekelni ,csak akkor ha magasab hangot énekelek. Úgy mint pl Kurt Cobain.
2012. jún. 29. 23:56
 1/8 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy valakinek alapból olyan a hangja...
2012. jún. 30. 00:11
 2/8 anonim ***** válasza:
35%
a drogok meg az alkohol a hangszálakra is hatással vannak lehet azért volt olyan hangja
2012. jún. 30. 02:13
 3/8 anonim ***** válasza:
35%
Na meg az állandó cigi a kézben.
2012. jún. 30. 08:24
 4/8 chrishu ***** válasza:
35%
Akinek olyan a hangja az tud úgy
2012. jún. 30. 09:56
 5/8 A kérdező kommentje:
Kössz a válaszokat. Mondjuk jópár koncertje közben megfordult 1-2pár cigi a kezében.
2012. jún. 30. 11:20
 6/8 anonim ***** válasza:
nem teljesen nyitod szét a torkod, és akkor talán nem lesz olyan tiszta a hangod. vagy nemtudom, youtubeon sok ilyen videót találsz, de ahhoz angol is kell
2012. jún. 30. 18:10
 7/8 A kérdező kommentje:
Ma nézegettem ilyen videókat és találtam is egy párat. Ha jól értelmeztem akkor ezt a hangot reszelős hangnak hívják. How to SING with a RASP (like Kurt Cobain)
2012. jún. 30. 20:31
 8/8 anonim válasza:
Igaza van az előttem szólóknak, a legtöbb ilyen énekes alapból rekedtes beszédhanggal rendelkezik. Hörgés terén van két alap technika, a false chord, amikor a valós hangszalagjaid nem zárod (sőt, túl lazítod) és egy erősebb légáramlattal/légoszloppal (ilyenkor az álhangszalagok dominálnak). Van a másik, elterjedtebb technika, a popwer fry. Itt egy szűkre zárt hangszallaggal tolod ugyan ezeket, itt az énektechnikai nyitások nagyon fontosak még. Elméletileg a hörgés és az ének technikák ötvözésével lehet diszfónikus hangot képezni. Csak... a hangod ugyan úgy tönkre mehet, ha rossz technikával énekelsz, vagy rossz technikával hörögsz. Kurt Cobain a "magasabb" hangoknál, egyszerűen csak nem nyitott megfelelően.
2021. jan. 30. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!