Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitár húrcsere (Kötött húrú)?

Gitár húrcsere (Kötött húrú)?

Figyelt kérdés

Eléggé berosdásodtak a húrjaim, meg néhány helyen el is szakadoztak, de neten csak olyan húrcseréről találtam videót, ahol olyan kis bigyókba kell a húr végét beleszúrni, az én gitáromon pedig valahogy meg van kötve.

Itt találtam egy weboldalt, de angolul van és nem igazán értem. Esetleg valaki el tudná mondani?

[link]

Köszi!

2012. jún. 23. 20:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Mindig elámulok, vagy mennyire lusták az emberek, vagy mennyire nem tudnak a neten keresni. Bocs, de annyira egyszerű volt. :)

Beírtam a Youtube keresőbe, hogy "nejlon húr csere"

http://www.youtube.com/watch?v=V4gIZAiVxIk

Tényleg nehéz erre rájönni, vagy egyszerűen szereted, ha mások csináljhák meg helyetted a dolgokat? :)

2012. jún. 23. 21:05
 2/11 A kérdező kommentje:

Már boccs de kezdő gitáros vagyok és fogalmam sem volt, hogy ezt "Nejlon húrcserének" hívták és én "Kötött húr cserére"kerestem.(Ezért itt kérdeztem meg)

Egyébként már találtam rá videót de azis angol volt.

2012. jún. 24. 23:06
 3/11 anonim ***** válasza:

Annyi is elég lett volna, hogy "húr csere"....

http://www.youtube.com/results?search_query=h%C3%BAr+csere&o..

Ha meg találtál, mi a gond? A kép többet mond, mint a szöveg...

2012. jún. 24. 23:09
 4/11 anonim ***** válasza:

Szóval visszatérve, miért volt ez olyan nehéz? Ehhez nem kell tudni gitározni, ehhez semmi más nem kell, mint logikus gondolkodás és a szavak értelmének pontos ismerete.

Már nézem itt egy ideje a kérdéseket és úgy tűnik, a legtöbben meg se próbálják ezt alkalmazni.

2012. jún. 24. 23:14
 5/11 anonim ***** válasza:
Különben bocs, nem téged akarlak ezzel cseszegetni, csak tényleg furának érzem, hogy az itt kérdezők ennyire nem képesen önálló gondolkodásra és cselekvésre, hanem mástól várják az egyszerűen megtalálható válaszokat, és most jött ki belőlem... :)
2012. jún. 24. 23:58
 6/11 A kérdező kommentje:

Beírtam egyszerű húrcserét is, de arra minden amit találtam az olyan gitárra volt, aminél valami bigyóba kell beakasztani az új húrt.

Egyébként a videót úgy találtam, hogy miután kiírtam a kérdést, még keresgéltem egy kicsit.

És amúgy semmi gond, énis néha le szoktam cseszni másokat ezért és hát most a fagyi visszanyalt :D

2012. jún. 25. 00:20
 7/11 anonim ***** válasza:

Na, az jó, akkor nem adtad fel. :)

Érdemes a keresési kulcsszavakat variálni... mondjuk tény, hogy magyar infó jóval kevesebb van a neten mindenről.

Még olvasgatok itt pár hónapig, aztán a leggyakoribb kérdések alapján csinálok egy GYIK-ot gitáros témában a saját oldalamra, ahol megválaszolom ezeket, lehetőleg videóval is.

2012. jún. 25. 00:40
 8/11 A kérdező kommentje:

Ezt örömmel hallom!

Majd légyszi küldd el az oldalat!

Köszi!

2012. jún. 26. 23:22
 9/11 anonim ***** válasza:

Oké.

Már most is elég sokminden fenn van, pl. egy angol-magyar gitár szótár, meg sok cikk.

[link]

2012. jún. 27. 01:30
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi!

Nagyon jó kis oldal.

Nekem és szerintem a magam fajta kezdőknek rengeteget segít!

2012. júl. 1. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!