Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitár tabulátor olvasás, mi...

Gitár tabulátor olvasás, mi ez (lejjebb)?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Meg tudná valaki mondani, hogy a tabnál az a szám felül azzal a befoglaló nyíllal mit jelent? (a 9, 10, 18, 19-es ütemek felett) Gondolom az ismétlésre vonatkozik, de nem igazán értem :-/ Lentebb van egy videó, de olyan gyorsan játszik az illető, hogy nem tudom követni :-/

Itt van a tab és a videó: [link]

Előre is köszönöm!

2012. jún. 1. 00:23
 1/4 anonim ***** válasza:

A primo-secundo jelölést látod, amelynek az ismétlésnél van szerepe. A lényege, hogy az ismétlés előtt a primo (1-es) részt játszod, majd az ismétlés után a primo kihagyásával a secundo részt.

Vagyis esetedben (te 9. ütemnek jelölted a primo és 10. ütemnek a secundo részt, azonban a felütés a nulladik ütem, így helyesen 8. és 9. ütem) ütemszámokkal:

0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 (itt az ismétlőjel) 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9 [vagyis ismétléskor a 8. kimarad, helyette a 9-est, a secundo (2-es alatti) részt játszod és onnan folytatod.

2012. jún. 1. 02:45
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2012. jún. 1. 15:36
 3/4 anonim ***** válasza:
És nem tabulátor, hanem tabulatúra. Nem mindegy.. :D
2012. jún. 1. 16:26
 4/4 A kérdező kommentje:
Oké, oké :D :)
2012. jún. 2. 01:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!