Hogy hívják ezt a rockzenekart, és ezt a számot?
W.A.S.P. - Maneater
http://www.youtube.com/watch?v=U6tEEWb4RQE
Most nem azért mondom, de életemben először hallottam ezt a számot, ehhez képest kb. negyed óra alatt megtaláltam a Google segítségével.
Hogy legközelebb neked is könnyebben menjen, elmesélem, hogy kell.
Abból indultam ki, hogy Harley van a szövegben.
Kell tehát egy olyan dalszöveg kereső, ahol a dalban szereplő szavakra lehet rákeresni. Beírtam a Google-be, hogy " search lyrics by words".
A harmadik találat a www.songlyrics.com volt (az első kettő gyakran szponzorált link), de amúgy ezen tűnt a legprofibbnak az interface.
A keresőben bejelöltem, hogy "Within Lyrics" és beírtam, hogy Harley.
Kidobott 352 találatot. Ez persze még mindig rohadt sok, főleg, ha még az se biztos, hogy tényleg ez van benne.
De egy csomót ki lehet szűrni, először is, olyan előadókat, akik biztos nem kemény zenét játszanak. Elkezdtem sorba venni a lehetségeseket és az előadó és a szám címét beírtam a Youtube-ba. Általában volt találat. Belehallgattam az első 10 másodpercbe, ha nem kemény zene volt, akkor már mentem is a következőre.
Ha az volt, beletkeretem a közepébe és meghallgattam a szólót. Volt még egy jelölt, a Green Jelo egyik száma, de annak nem igazán tűnt szirénásnak a szóló. A második találati oldalon a Songlyrics-en láttam meg a W.A.S.P. -ot, amit ugyan nem szerettem és nem hallgattam, de tudtam, hogy metált játszik, ezért előre vettem a tesztben.
Belehallgattam és bíztatóan indult, a közepén meg jött a szirénás szóló.
Ennyi.
Legközelebb próbáld meg te, mert nem lesz mindig, aki elvégzi helyetted. :)
Ezek szerint akkor nem ez a szám volt?
Sajnálom, pedig nagyon büszke voltam, hogy sikerült megtalálnom... :(
CSak épp a Born to be wild szövegében egy szó sincs Harley-ról vagy Harvey-ról és egyperces gitárszóló sincs a közepén szirénaszerű hangzással.
A közepén egy Hammond szóló megy és a végén szólal meg pár másodpercre a gitáron a refrén főtémája, majd a szám legvégén van gitárszóló és az se szirénaszerű, a Maneaterben kimondottan szirénavijjogás van.
Igazábol csak emlékeim vannak a Born To Be Wildról, ezért gondoltam arra. Most h. hallgatom, igen az hamond szóló, csak emlékeztet az is s szirénára. A W.A.S.P. ot meg szeretem és elég jól is ismerem, azért nem rá gondoltam, mert még egyszer sem hallottam rádióban keményzenét.:)
A Btbw-ba pedig a highway lehetett a 'harley' esetleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!