Mi a véleményetek a digitális zongoráról?
Szeretnék venni pianinót de szüleim azt mondták lehet hogy jobb lenne ha digitális zongorát vennénk mert amiket látunk pianinót azok mind Pesten vannak és mi meg nem ott lakunk így a szállítást is megkéne oldani ami plusz pénz de a digitális z.-t eltudnánk hozni.
Arra vagyok kiváncsi hogy érdemes e olyat venni vagy nem annyira?
Vannak ezzel kapcsolatba tapasztalataitok?
Yamaha P-90
Meg vagyok vele elégedve. A billentyűzete nagyon jó, egyedül az érzés hiányzik, amikor megüti a kalapács a húrt. De az szerintem egyik digitális zongoránál sincs meg. Viszont zongorázni nagyon jól lehet rajta, nagyon más mint egy szinti. Sőt, a DGX Yamahák kalapácsos billentyűzetével sem lehet összehasonlítani.
Nekem egy "maudio keystation pro 88" van.
Kalapácsmehanikás, nehéz billentyűi vannak, mint egy zongorának és letöltöttem hozzá olyan zongora hangot, ami eredeti hangzású, tehát nem rossz a füleimnek.
Régen volt egy rendes zongorám, csak költözésnél elvitték szüleim és én nem nyugodtam míg nem vettem valamit magamnak helyette. Ez egy 20 kilós darab, kell hozzá egy erős asztal, hogy ne imbolyogjon.
Mégis a rendes zongorámat visszasírom. Persze az már rég tönkrement, régen is szar volt, de akkoris azon jobban szerettem játszani, mert egyszerűbb volt és igazi.
Ezen ami zavaró, hogy úgy tudom használni ha bekapcsolom a gépet, elindítok egy programot és bekapcsolom a hangfalat. Akkor szól, de egyébként önmagában nem, és a velocitit hiába állítom be, nem tudok annyira forte lenyomni egy hangot, mert visszablokkolja egy limitter a túl erős hangokat azért, hogy ne torzítson. Felvételnél ez ideális, de nehéz beállítani pont jóra, hogy tényleg dinamikusan tudjak játszani rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!