Hogyan álljak hozzá a gitározáshoz?
Lehetséges, hogy kicsit ''hülyén'' tettem fel a kérdést, ezért előre is elnézést kérek.
Nagyon szeretnék gitározni, és lenne is a barátaimmal egy banda, ahova kellene egy gitáros.Azon filóztam, hogy esetleg én ha megtanulnék gitározni, akkor csatlakozhatnék hozzájuk, de nem tudom hogy hogyan.
Ugye egy bandában általában elektromos illetve basszusgitáros van.Basszusgitárosuk már van, ergo a másikra kéne ráfeküdjek, DE nem tudom hogy először akkusztikus gitáron kezdjek el és csak utána elektromoson, vagy inkább egyből bele a közepébe.(Anyám mindig azt mondja, hogy akkusztikuson kell elkezdeni..)
A másik, hogy körülbelül mennyi idő alatt lehet elsajátítani kb. az alapokat, hogy azért tudjak a bandában muzsikálni?
(1 éve zongorázok és már falom az 5.-eseknek való zongorakönyvet, ha ez talán segít.)
A válaszokat előre is köszönöm!
Anyukád miért hiszi azt, hogy ért hozzá?:) Azon kezdj el, amin játszani szeretnél.
pár hónap alatt már mehetnek az ilyen tankcsapda szarok, sok rockegyüttesben bőven elég is annyi
Anyukádnak igaza van, a gitározást akkusztikuson kell elkezdeni!! A tesóm tanít gitározni másokat, és azzal kezdik el. Igaz, néha nyavajognak, mert rögtön zúzni akarnak, dehát ha valamit jól akarsz csinálni,azt meg kell alapizni.
Arra nagyon jó a zongorázás is, hogy megtanuld a hangokat, akkordokat. Könnyíteni fogja a gitártanulást.
És tesód hol végzett? Ez még mindig hülyeség. Hivatalos iskolákban, ahol tanterv vagy akármi szerint tanítanak, mindenhol mindenki tudja, nem akusztikuson kell kezdeni. Ha nem értesz hozzá, legalább ne adj hülye tanácsot!
Ismerek több rocksuli intézményt is. Ott ugye jó pénzt fizetnek a tanulók, hogy profiktól tanuljanak. Egy sem kezdi akusztikuson.. vajon miért nem..:)
Az ilyen profi rocksulikba már alapból egy meglévő tudással mennek a diákok.
Jártam zeneiskolába, igaz hegedülni, de láttam a gitárosokat, és mindegyik akkusztikuson kezdte.
Ne engem akarj légyszi kioktatni, 6 éve játszom zenekarba basszusgitáron. Még a basszusgitárt mikor elkezdtem, egy komolyabb basszeros tanácsolta, hogy akár párhuzamosan kezdjek el akkusztikuson tanulni.
Egy zeneiskola jelentkezési feltétele:
"A jelentkezés feltételei
A szórakoztatózenész oktatás alapszintű elméleti és hangszeres tudást követel meg, de a jelentkezésnek nem feltétele zeneiskolai végzettséget tanúsító bizonyítvány bemutatása. Feltétele azonban az érettségi bizonyítvány megléte, illetve az utolsó középiskolai évfolyam végzése."
Találtam egy ilyen oldalt, szerintem érdemes lenne nézegetned.
De ez kőbánya, vagy melyik suli? Debrecenben olyan rocksuli van, ahova 12-15évesek mennek, 0 tudással, és elektromos gitáron tanítják őket. Első féléves koncertjükön meg már esti koncerten, színpadra állnak ki együttessel, és nyomják a rockot. Nem kell előtte akusztikuson.
Az meg, hogy te zenesuliban mit láttál, az egy más világ. Sima zenesulikban csak klasszikus gitárt tanítanak, mivel azt lehet állami költségtérítésen tanulni. De ha bármelyiknek kezébe adnál egy elektromos gitárt, nem is sok mindent tudnának rajta eljátszani, mivel a klasszikus gitár egy teljesen más hangszer. Ne kelljen már magyarázkodnom, jobban értek hozzá szerintem, de végülis nekem ugyanmindegy. Aztán jönnek majd a hülye kérdések, hogy mikor válthat, meg miért nem tud semmit amikor hangszert vált.. Kb mint ha egy orgonista 3évig szintizni tanulna, majd váltana.
Igazán köszönöm az eddigi válaszokat!
Akaraterő lenne bőven ^^.
És ha elkezdenék mondjuk elektromos gitáron, akkor is meg kéne ismerkedjek a stílusokkal, vagy egyből csak a rock marad?
U.i.: Kedvenc zenekarom a Guns N' Roses és Slash-t szinte a példaképemnek tekintem, és majd ha lehetséges GnR számokat szeretnék játszani ( ha lehetséges lenne! )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!