Hogyan érdemes megtanulni játszani akusztikus gitáron?
Sziasztok!
Nincsen semmiféle tapasztalatom hangszerek terén, eddig nem is játszottam semmilyen hangszeren, de nagyon szeretnék megtanulni akusztikus gitáron. A kérdésem az lenne, hogy hogyan érdemes megtanulni játszani rajta?
Eddig amellett voltam, hogy egy gitártanárral, de aztán nemrégiben az interneten találtam egy külföldi lányt aki azt írja önmagáról, hogy saját maga tanult meg gitározni. Van olyan ember aki pedig on-line gitárleckéket vett/nézett.
Szerintetek hogyan érdemes megtanulni? Lehet úgy, hogy saját magam sajátítom el, vagy on-line vagy esetleg tanártól? Elnyök/hátrányok? Mennyibe kerül egy gitártanártól leckéket venni?
Csak mert félek, hogy túl drága lenne, inkább azon vagyok, hogy on-line, de valamiért aztán az a gondolat jön, hogy "inkáb ne is tanulj meg gitározni, túl drága!"
Köszönöm szépen a válaszokat!
Szia!
Nekem is van egy ismerősöm aki könyvből és netről tanult meg játszani és nagyon jól tud. Szerintem ha elég kitartó vagy akkor az online leckékkel is elérheted a célod, csak így picit hosszabb, meg persze sok türelem és gyakorlás szükséges hozzá. Elvileg gyorsabban haladsz tanárral, mert rá vagy kényszerítve, hogy elmenj órára és készülj rá, ennyiből előnyösebb, viszont drágább. Szerintem kitartással simán netről is sikerülni fog :) Sok sikert!
Szia!
Köszönöm a választ! Igazából még gitárom sincsen, de azért köszönöm a bíztatást :-) Majd ha meglesz, akkor meglátom, de nagyon úgy fest, hogy itthonról fogom megtanulni, de azért kíváncsi vagyok, hogy melyik verzió érdemesebb; tanárral vagy egyedül.
Én is netről tanultam meg gitározni, már egy éve játszom, lassacskán már kialakul, milyen stílusban tanulom tovább. Előnyének azt mondanám, hogy neked kell kitalálnod, hogy mit kell gyakorolnod. Te mondhatod meg, hogy mit akarsz megtanulni, milyen stílus érdekel, megmaradsz pengetőnél vagy - pl. én - inkább az ujjpengetést tartod "jobbnak".
Hátránya pedig az, amit a fentebbi kommentáló is írt, hogy nem vagy rákényszerítve. Tehát kis szünetek lehetnek a tanulásodban, de végül is ez sem egy nagy dolog.
A másik, ami egy gólyában felmerül, hogy milyen gitárt vegyen. Mindenki a nejlonhúrost ajánlja, én inkább nem teszem. A nejlonhúrossal az a baj, hogy megszokod, hogy nem fáj, nem keményszik be a bőr az ujjbegyeiden és később, mikor már komolyabb gitárra váltasz, gátolja a fejlődésedet, hogy a fájdalomra koncentrálsz(nem vészes, de azért kellemetlen érzés). Meg persze a másik kérdés, hogy klasszikus gitár legyen, vagy valami akusztikus fajta. Ebből pedig igazából nincs rossz döntés: ha klasszikust választasz(vastagabb, tömzsibb nyak, rövidebb is) akkor a többire kell rászoknod(mivelhogy a basszus, szólógitároknak nincs vastag nyaka), ha pedig akusztikust választasz, akkor meg nem kell szoknod sehová sem, viszont drágább. Igazából árbéli különbségek vannak köztük(a nejlonhúros-fémhúros között is).
Ha esetleg még volna valami kérdés, szívesen válaszolok rá :)
Köszönöm a választ!
Nos lenne egy-két kérdésem, ha nem bánod.
Igazándiból még a gitártípust sem 'választottam ki', mert, hogy őszinte legyek: nem igazán értek hozzá sajnos. De majd képzem magam! Melyiket ajánlanád: a klasszikust vagy az akusztikust?
Annyi kérdésem lenne, mivel sajnos nem értek hozzá, de megvan az a szenvedély, hogy gitározhassak.... De majd képzem magam :-)
Tényleg köszi!
Hát attól függ, mennyit szánsz rá. Mikor én vettem az akusztikus gitáromat, egy Stagg SW203 western gitárt, akkor az volt egy húszas. A klasszikus gitárok olyan 13-15ezer között vannak(persze, nem a túl márkásak, de ugyanúgy szól). Személy szerint én inkább az akusztikus gitárt ajánlanám, egy tanulónak könnyebb lefogni, mint egy vastagabb nyakút, hidd el, eléggé meg fogsz szenvedi a lefogásokkal így is (nekem hosszú ujjaim vannak, de néhány számnál az elején én is csak lestem).
Sok sikert mindenképpen, és ha ajánlhatok egy netes srácot, aki zseniális, őt mondanám: [link]
teljesen ingyen fel van téve egy csomó videó, amiből megtanulhatod az alapokat, a youtube-on(most belinkelek egy számot tőle, hogy az adatlapja meglegyen: http://www.youtube.com/watch?v=EW3MBqeN6gE&feature=related ), körülbelül hétszáz száma van fenn, amit megtanulhatsz. Tényleg jó, én szívből ajánlom neked.
Üdv.
Nagyon szépen köszönök mindent!
Ment a zöld kéz neked és az első hozzászólónak is. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!