Felnőtt fejjel elkezdeni gitározni?
Figyelt kérdés
27 éves vagyok, nem tanultam szolfézst, nem tudok kottát olvasni, nem ismerem az akkordokat:)
De úgy érzem hiányzik a zene az életemből. Hogy fogjak hozzá? Inkább mennék tanárhoz, mint ilyen netes ingyenes oktatásokból, mert gondolom azok elég hiányosak, én pedig szeretném az alapokat is tudni, nem csak úgy össze-vissza pengetni.
Akik tudnak gitározni, ők mit tanácsolnak? Nagyon sok idő lesz, amíg az elméleti részét megtanulom?
2012. ápr. 23. 10:41
1/2 anonim válasza:
A szolfézs bizonyos szintű ismerete fontos lenne, ha azelőtt még nem voltál kapcsolatban a zenével. Egyszerű akkordokat meg tudsz tanulni, de ha nem tudod, milyen hangokból állnak, és az egyes hangok milyen kapcsolatban állnak egymással, akkor nem sok értelme van. Én azt javaslom, keress valakit (tanárt, ismerőst), akik elmagyarázza az alapokat, aztán a későbbiekben önállóan is fejlesztheted a tudásodat.
2/2 anonim válasza:
Ne kezeld ennyire külön a kettőt, hogy elmélet és pengetés. Kicsit úgy érzem, hogy minden elméleti részt meg szeretnél tanulni, túl lenni rajta, aztán majd azt a gyakorlatba átültetni, mint az autóvezetésnél. Gitárnál az elméleti és a gyakorlati tudásnak együtt kell fejlődnie. A jó tanár pedig mindig az aktuális szintednek megfelelően adja át az ismereteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!