Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Van igény angol nyelvű dalok...

Van igény angol nyelvű dalok magyar fordítására, esetleg YouTuba-ra is feltöltésére?

Figyelt kérdés

Hangsúlyozom, nem azért, mert annyira profi vagyok. Mostanság tanulom a nyelvet, fordítgatok, tehát nekem jó gyakorlás lenne, másnak meg talán még kedveznek is vele.

YT-on vannak ilyen videók, csak kérdezem, mekkora igény van erre?

Egyébként nem (feltétlenül) kérés alapján tenném, hanem csak amit egyszerűnek ítélek meg ahhoz, hogy le is fordítsam mostani tudással is:)

2012. ápr. 19. 11:31
 1/3 anonim ***** válasza:

A fordítás nem csupán a mondatok átírását jelenti a te nyelvedre. A tükörfordítás kapásból rossz (I have nothing - Semmin van <-> Semmin nincs).

Megfelelő szintű nyelvtudás, és nagy szókincs (főleg a szleng ismerete, nem a sima köznyelvé) kell ahhoz hogy le tudj fordítani összefüggő szöveget.

(mert ugye a "feel so blue" nem azt jelenti hogy "annyira kéknek érzem magam", a "yellow" sem csak a "sárga" színt jelenti, a "close" nem csak "bezár", stb...)

A dalszövegnél még az is előny, ha sikerül a rímeket visszaadni, így ez plusz nehézséget jelent.

2012. ápr. 19. 12:18
 2/3 anonim ***** válasza:

Igén lenne rá szerintem, legalábbis én szívesen néznék pár videót így. Leginkább úgy, hogy egyszerre lenne a videón az angol, és magyar szöveg is. De csak jó hangminőségben!

Az előttem szólónak igaza van! Nagy szókincs, és jó nyelvtudás szükséges hozzá. A szlengek és szóösszetételek ismerete. Pár könnyebbet persze simán lelehet fordítani. Próbálkozz, gyakorlásnak jó, nekünk volt ilyen házi is angolra. Ha valamit nem értesz, kérj segítséget, vagy nézz utána.

2012. ápr. 19. 15:03
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszaitok!

S természetesen igazatok van, hogy egy dalszöveg több a leírt szavaknál, ezért is gondoltam egyszerűbbekkel kezdem, sztorizósabbakkal, ahol nincs másodlagos értelmezés, csak a sztori a felszínen.

Persze nyelvileg egy ilyen is lehet bonyolult.

Arról nem is beszélve, hogy amire én mondjuk azt mondom, egyszerű, lehet más hatalmas mondandót lát bele. S hogy kinek van igaza... Művészetek terén ilyesmit kijelenteni ugye...:)

Egyelőre csak magamnak gyakorlok inkább.

2012. máj. 2. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!