Van igény angol nyelvű dalok magyar fordítására, esetleg YouTuba-ra is feltöltésére?
Hangsúlyozom, nem azért, mert annyira profi vagyok. Mostanság tanulom a nyelvet, fordítgatok, tehát nekem jó gyakorlás lenne, másnak meg talán még kedveznek is vele.
YT-on vannak ilyen videók, csak kérdezem, mekkora igény van erre?
Egyébként nem (feltétlenül) kérés alapján tenném, hanem csak amit egyszerűnek ítélek meg ahhoz, hogy le is fordítsam mostani tudással is:)
A fordítás nem csupán a mondatok átírását jelenti a te nyelvedre. A tükörfordítás kapásból rossz (I have nothing - Semmin van <-> Semmin nincs).
Megfelelő szintű nyelvtudás, és nagy szókincs (főleg a szleng ismerete, nem a sima köznyelvé) kell ahhoz hogy le tudj fordítani összefüggő szöveget.
(mert ugye a "feel so blue" nem azt jelenti hogy "annyira kéknek érzem magam", a "yellow" sem csak a "sárga" színt jelenti, a "close" nem csak "bezár", stb...)
A dalszövegnél még az is előny, ha sikerül a rímeket visszaadni, így ez plusz nehézséget jelent.
Igén lenne rá szerintem, legalábbis én szívesen néznék pár videót így. Leginkább úgy, hogy egyszerre lenne a videón az angol, és magyar szöveg is. De csak jó hangminőségben!
Az előttem szólónak igaza van! Nagy szókincs, és jó nyelvtudás szükséges hozzá. A szlengek és szóösszetételek ismerete. Pár könnyebbet persze simán lelehet fordítani. Próbálkozz, gyakorlásnak jó, nekünk volt ilyen házi is angolra. Ha valamit nem értesz, kérj segítséget, vagy nézz utána.
Köszönöm válaszaitok!
S természetesen igazatok van, hogy egy dalszöveg több a leírt szavaknál, ezért is gondoltam egyszerűbbekkel kezdem, sztorizósabbakkal, ahol nincs másodlagos értelmezés, csak a sztori a felszínen.
Persze nyelvileg egy ilyen is lehet bonyolult.
Arról nem is beszélve, hogy amire én mondjuk azt mondom, egyszerű, lehet más hatalmas mondandót lát bele. S hogy kinek van igaza... Művészetek terén ilyesmit kijelenteni ugye...:)
Egyelőre csak magamnak gyakorlok inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!