Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi a kedvenc rock vagy Death...

Mi a kedvenc rock vagy Death Metal együttesed?

Figyelt kérdés
Nekem a Devildriver, Korn, de néha Slipknot-ot meg Deftonest is hallgatok. De az első kettő pláne :)
2009. jún. 19. 22:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Therion - más, mint amiket hallgatsz, de tégy vele egy próbát. :) Ez symphonic metal, de nevezték már "opera rock-nak" is. Egyébként ha death metal érdekel, korai albumaik ebben a stílusban születtek, később váltottak symphonic metal-ra, nagyzenekarral, kórussal, kiváló operaénekesekkel. (Lemuria és Sirius B c. albumokkal kezdd szerintem)

Death metal-ért nem különösebben rajongok, jó, ha van az énekben "hörgés", de kell valami dallam is, hangszerek, vagy egy dallamosan éneklő énekes(nő) által.

Amiket én még szeretek (symphonic): Within Temptation, Imperia, Nightwish, Lacula Coil.

Ha death metal helyett az is megteszi, ha black metal zkr-okat ajánlok, akkor hallgasd a következőket: Carach Angren, Summoning, Dimmu Borgir, Immortal.

2009. jún. 20. 10:14
 2/14 anonim ***** válasza:
45%
Depresszió,Tankcsapda,Nickelback,Disturbed,Korpiklaani,Lordi,Nirvana,Sepultura. Death metalt nem hallgatok. :)
2009. jún. 20. 11:14
 3/14 Thurston ***** válasza:
100%

Nem gondoltam volna, hogy más is ismeri rajtam kívül Summoning-ékat.

Christofer Johnsson (Therion) pedig a kedvenc gitárosom. Ha nem lennék túl öntelt ahhoz, hogy bárkit is jobbnak tartsak magamnál, akkor tuti, hogy ő lenne a példaképem. Eszetlen nagy dolgokat ad ki a kezei közül, őrületesen rövid idő alatt. A Secret of the Runes albumot is fél év alatt hozta össze...

Egyébként. Az kedvenc death bandám az Opeth.

2009. jún. 20. 11:52
 4/14 anonim ***** válasza:
94%

Számomra az legjobbak az Immortal és a Slayer.

Death Metalból, Devourment, Death, Cannibal Corpse, Amon Amarth.Illetve a Job for a Cowboy de az inkább deathcoreos.

2009. jún. 20. 14:49
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem személyes kedvenceim a Disturbed, Hammerfall, Maximum the Hormone két nem valós "együttes": Dethklok és Detroit Metal City és a Duke Nukem Jam[Vortexguy], bár igazából bármit meghallgatok amibe igényes gitározás/hörgés fellelhető.
2009. jún. 21. 22:37
 6/14 Thurston ***** válasza:
82%

A Disturbed-ben hol van igényes gitározás és hörgés?

Mert szerintem az igényes gitározás ott kezdődik, hogy valaki le tud fogni négynél több akkordot, az ének meg egyszerűen nagyon kiforratlan (és nem is hörgés, hanem valami fry scream szeretne lenn inkább).

Nézd, ez a srác ugyanazt az énektechnikát használja:

http://www.youtube.com/watch?v=P2RVcu18ec0

Össze se lehet hasonlítani...

Az igényes gitározás meg valahol itt kezdődik:

http://www.youtube.com/watch?v=yRbLaNqsxhM

2009. jún. 22. 13:20
 7/14 anonim ***** válasza:
Dark Angel, Testament, Slayer, Judas Priest, Annihilator stb
2009. júl. 7. 17:20
 8/14 anonim ***** válasza:
Satyricon
2009. szept. 19. 10:27
 9/14 anonim ***** válasza:
az új generáció: bring me the horizon : )
2009. okt. 31. 16:35
 10/14 anonim ***** válasza:
Fleshgod Apocalypse!
2009. nov. 1. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!