Zámbó Jimmy mitől volt A KIRÁLY?
Finnország hangja, te. :D
Amúgy ez tényleg nevetséges. A miniszterelnök (aki így nevezte Tarját) gondolom valami fos tuctuc zenén él, aztán egyszer véletlenül hallotta a tévében valamelyik Nightwish számot. De lealábbis még soha nem volt egy operában, vagy nem hallott még egy komolyabb metálbandát sem.
Nem rossz énekesnő nyilván, de közvetlen környezetemben (nemhogy még a finn zenei érában) is tudok nála ezerszer sokoldalúbb és ötletesebb énekesnőket.
Félelmetesek ezek a Tarja-fanok... Hidd el, kedves Tarja-fan, vannak a kedvencednél sokkal jobb énekesek is, bár tény, hogy aki popzenén nevelkedett, annak Tarja hangja is üdítő élmény. Képzett hangja van, ez tény, de a hangterjedelme és a hangszíne alapján soha nem lesz esélye operaszerepeket énekelni. Ami neki való, az a kamaraelőadás: ehhez bőven elég a hangja, ezzel sikeres lehetne, ha a komolyzene felé indulna el. Sajnos még mindig erőlteti a metálos vonalat, pedig Nightwish-énekesnő korában többször is határozottan kijelentette, hogy a metál nem az ő világa, köze nem volt hozzá, mielőtt Tuomas Holopainen felkérte énekesnőnek, és szíve szerint inkább klasszikus dalokat énekelne (lásd a karácsonyi lemezét). De ugyebár pénz beszél, kutya ugat: rájött (vagy inkább ráébresztették), hogy az operához kevés a hangja, így inkább a tíz év alatt a Nightwish-rajongók körében összeszedett népszerűségéből próbál megélni.
Nem vagyok én sem Jimmy-rajongó, - ősmetálos vagyok -, szerintem borzalmasan nyálas számai voltak, és a személyisége is taszító volt számomra, de hogy zseniális hangja volt, azt el kell ismerni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!