Rammstein és Laibach (többi lent)?
szal ez egy kicsit lehet hosszú lesz
a Laibach ( [link] ) egy szlovén korszakalkotó metal együttes akik 1980-ban alakultak, új zenei stílust hozva létre
a Rammstein 1994-ben alakult, industrial metal-t (ill. egyedi német stílust, a Neue Deutsche Härte-t [aminek alapjait tudtommal az Oomph! együttes rakta le]) játszó német együttes
A Rammstein-t ( [link] a kezdetekben nagyban inspirálta a Laibach munkássága és át is vettek tőlük ezt azt (gondolok itt leginkább a Rammstein R betűs keresztjére mely a Laibach egyik videóklippjében is megtalálható és egy szlovén motívumból származik)
Viszont nem értem miért mondják hogy a Rammstein "ellopta" a Laibach stílusát
még ha a kezdeti számaikon meg is látszik a hasonlóság (hiszen a Laibach inspirálta őket az elején) a harmadik, Mutter c. albumuknál teljesen más irányba mentek tovább - a Mutteren és Reise, Reise-n lévő számaik (a Rosenrot-ról és a Liebe ist für alle da-ról nem is beszélve) szerintem már kevésben hasonlítanak a Herzeleid és Sehnsucht c. albumjaikon lévő számokra
És (noha a Laibach korszakalkotó, és ők sem mondják azt hogy a Rammstein "lopott" volna tőlük) a Laibach legismertebb számai is más slágerek feldolgozásával születtek tehát rájuk is lehetne mondani hogy valamilyen szinten "loptak"
Lehet hogy a Laibach rajongói próbálják rossznak beállítani a Rammstein-t?
Lehet nem nézik jó szemmel hogy a Rammstein "túlnőtte a mesterét"
hiszen a Rammstein biztos ismertebb és sikeresebb együttes mint a Laibach?
Nektek mi a véleményetek?
A válaszokat előre is köszönöm
Az, hogy valakit valami/valaki inspirál az nem lopás, hiszen nem ugyanazt csinálja, csak abból merít ihletet.
Ahogy a második válaszoló is írta, hogy azt állítják egyesek, hogy az Oomph-tól loptak, az meg hatalmas baromság, ugyanis hiába volt igazi industrial metal a kezdetekben az Oomph, ha mára már lassan a rock műfajt sem közelítik meg. Legjobb példa erre a legújabb daluk, ami maximum egy gyenge pop dalnak felel meg. Én sem csodálkozom, hogy nem lettek világhírüek, hiszen semmi különlegeset nem tudtak és tudnak csinálni. Ahogy második válaszoló írta, gyengék a koncertjeik, semmi látvány, semmi különleges nincs bennük, bár a playback-el nem egészen értek egyet (lehet azért, mert pont olyan videókat láttam, amikben nem vettem észre, hogy Dero playback-elt volna). Egyszóval a Rammstein hatalmasat és különlegeset alkotott, egyedi látványvilágot, hangzást, amit soha más banda nem fog tudni felülmúlni.
Egyébként első vagyok. :)
:)
Amúgy nekem épp ma jutott eszembe hogy a Laibach Szlovénia fővárosának a német neve
És valaki még akár ebben is keresni próbálna valamit mert a Rammstein neve Ramstein-Miesenbach-tól származik
DE azért mert a Rammstein első dala az ott történt repülőgép katasztrófáról szól
Amúgy nem teljesen ide illik de van két osztálytársam akik hallgatnak Rammstein-t (noha nem úgy mint én aki hatalmas fan vagyok :D) bár egyikük kb. 15 számukat ismeri de ők nem is tudták hogy a Rammstein c. számuk miről szól
Egyébként az emberek is csak olyan dolgokat keresnek amikbe beleköthetnek vagy nem tudom
Arról meg elfeledkeznek hogy milyen egyedi dolgokat alkotott a Rammstein
A zene (ami bár egyszerű mégis mesteri :D) a koncerteken a látvány (mintha egy gyárban lennél vagy nem tudom :D)
És persze inspirálták őket más előadók de nem mondják már hogy "lopás"
A Rammstein egyike a legjobb és legegyedibb együtteseknek a világon és nekem is a kedvencem :D
Szóval
RAMMSTEIN FÜR IMMER! \m/
"Egyszóval a Rammstein hatalmasat és különlegeset alkotott, egyedi látványvilágot, hangzást, amit soha más banda nem fog tudni felülmúlni. "
Ez így van. Függetlenül attól, hogy szeretik-e vagy sem a Rammsteint, ezt bizony el kell(ene)ismerni másoknak is.
Amúgy az feltűnt már valakinek, hogy az ilyen "tehetségkutatókban" még nem énekelt senki Rammsteint?
Vagyis én csak egyről tudok, de...
Vajon miért nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!