Milyen akusztikus gitárt ajánlotok kezdőnek mint én?
Venni akarok gitárt, ezt: [link]
Ki is néztem magamnak. A haverom aki szintén gitározik azt mondta, hogy ez nekem jó lenne mint kezdőnek. Ti mit gondoltok? Jó lenne nekem az amit belinkeltem? Amúgy mi a különbség a 12 húros és a sima, belinkelt gitár között? Melyik a jobb?
Én is most kezdtem gitározni,6húroson,E6,A,D húrok fém borításúak,G,H,E1 húrok pedig műanyagosak.
Nem fájnak az ujjaim,ha rövid a körmöd,nem erőlteti meg annyira az ujjadat a lefogás.De tényleg nagyon rövid legyen.:)
Sok sikert!
Egy tanár vagy ismerős könnyedén meg tud tanítani hangolni.
Viszont a kezdőknek nem ajánlják a manuális hangolást,mert még nem biztos a hallásuk.Csak azoknak akiknek abszolút hallásuk van.
A hangolás egyébként egyszerű.
Van a 6 húr:E6,A,D,G,H,E1
Az E6ot hangolod az A-hoz,E6ot lefogod 5-ik bundban és az A-nak lefogás nélkül ugyanolyan hangot kell kiadnia,mint az E6-nak.
Ha akarod,szívesen segítek.:)
Hangológépet pedig vehetsz hozzá,hiszen azzal leellenőrizheted,hogy jól hangoltad-e.:)
Plusz nem is olyan macerás mint manuálisan.
A helyes hangot kell megszoknia a fülednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!