3 hónap alatt meg lehet tanulni improvizálni normálisan,3 év gitár tapasztalattal?
elő hát ! :) de majd meglátjuk ki mire jut a javítok : 10 éve otthon improvizálgatástól* :)
ezt 2 éves gitártapasztalattal vettem fel, köszönöm, nem kell megerősíteni hogy ku*vasz@r, tudom énis! :) mivel sokkal jobb is lesz, és jelenleg gazdag sem vagyok hogy 3 marshall rackem legyen! :)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dXmm1..
Szipcsi-szupcsi.
És mi köze van ennek az improvizáláshoz?
Látod, még te magad sem tudod miről beszélsz, nem értem, hogy mi alapján is szeretnél vitatkozni...
drdronce:
sajnos én csak két éve próbálok gitározni (otthon), és jelenleg számomra az akkordok lefogása bőven elég,,úgyhogy nincsenek komoly tapasztalataim a gitárral. Amit az improvizációrol tudok az az, hogy ahhoz készség kell. Szerintem ezzel az összes eddigi válaszadó is tisztában volt, ha valakinek nincs zenei ráérzése, akkor hiába próbálja 'megtanulni', mivel -eddigi ismereteim és tapasztalataim szerint - nem is lehet. Nem vagyok semmilyen zenetanár, de ha az lennék is, javítsatok ki, ha rosszul gondolom.
drdronce:
nem mondtam hogy gitározok, ne aggódj, az 'akkordfogás' szerintem sem gitározás. Csak annyi a véleményem sok év zongorázás után, hogy pusztán akaraterővel nem lehet megtanulni improvizálni. Meg amúgy se :). Hogy te tehetséges vagy-e, azt meg nincs jogom eldöntenteni, mellesleg nem is érdekel. Nem téged bírállak.
Ja és hogy a kérdésedre is válaszoljak: a jó pap holtig tanul. 3 hónap alatt - dehogy. ha valakinek van tehetsége az improvizáláshoz akkor se ér el soha egy tökéletes szintet. Mindig van hova fejlődni. Az improvizáció se mindig úgyanúgy sikerül, nincs ilyen mérce hogy normális. Remélem érthető voltam. :)
Egy kis alázat nélküli takony vagy, az a baj.
Feltettél egy egyszerű eldöntendő kérdést, amire a válasz NEM.
Ha megfeszülsz sem.
Erre hisztizel itt össze-vissza...
Senki nem mondta, hogy ha az ember sok munkát fektet bele, tehetsége is van hozzá, sőt lehetőleg még a tanára is ért ahhoz amit tanít, akkor ne lehetne gyorsan és látványosan fejlődni, vagy komoly dolgokat elérni.
De ha megfeszülsz sem fogsz 3 hónap alatt (valódi) dolgokat improvizálni, mert ehhez évek kellenek.
Meg kell tanulni kőkeményen az elméletet, ami már önmagában nem kis munka, meg kell tanulni átültetni a gyakorlatba, ami már jóval nehezebb, ám a legnehezebb mégis az, hogy ezt gondolkozás nélkül, unalmas kliséktől mentesen meg is tudd csinálni, na ehhez kell rengeteg idő, és ha megfeszülsz sem hozod össze 3 hónap alatt, de hát a zenélés nem is egy verseny, ha 3 vagy 13 év múlva fog igazán jól menni, akkor akkor, a lényeg, hogy előbb utóbb tényleg menni fog, ha foglalkozik vele az ember.
mit kötekszel mindenkivel?:D feltettél egy kérdést, kaptál rá választ, ha nem hiszel a válaszolóknak, az a te döntésed, de nem kell mindenkit lefikázni :D vannak itt akik sokkal jobban gitároznak, mint te, őket abszolút nem értem, hogy miért próbálod kioktatni, és van aki úgy írt, hogy hozzá is tette, hogy nemrég kezdett el gitározni, őt sem kell leszarozni, mert minden zenész tanul, csak van aki korábban kezdte. Az alázat viszont fontos a zenélésnél, amíg ilyen nagy arcod van, addig hiába keménykedsz, úgyis pofáraesés lesz a vége. A tanároddal hiába példálózol, ő elért valamit, amire büszke lehet, és sokan büszkék lehetnek, de amíg te nem teszel le valamit az asztalra, addig nem értem mire vered a melled.
De én nem ítéllek el emiatt, általában úgy működik, hogy a gitározással együtt tanulja az alázatot is. Sok gitárossal találkoztam, akik eljátszanak egy szólót, (jól vagy rosszul), és nagyon nagy arca lesz (mint neked), és sok olyan gitárossal találkoztam, akik már rengeteg mindent elértek, és hihetetlenül jófejek, segítőkészek, és nem fikáznak le másokat. Kérdezd meg a tanárodat, hogy ha valaki pl fél éve gitározik, az idióta barom-e, vagycsak még kezdő. Biztos vagyok benne, hogy ő sem kezdene el szarozni senkit, csak azért, mert nincs olyan szinten mint ő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!