Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek baj?

Szerintetek baj?

Figyelt kérdés
3 hónapja próbálkozok gitározni, 13 éves vagyok. Nem megy olyan rosszul, de a zeneelmélethez f*ngom nincs. Nem tudom, hogy kottából hogyan kéne játszanom, nem tudom, hogy hogy játsszak le A-ban egy számot... Nincs gitártanárom, aki ezeket megtaníthatná nekem, és még ismerős sem... Le tudok valamit kottázni valamit úgy, ha a D hangot tudom hol van. Ennyi. Mást nem tudok... Szeretnék jól megtanulni gitározni, hogy szórakoztathassak másokat, és magamat. Szerintetek ilyen tudás nélkül is vihetem valamire gitár témában?

2012. márc. 24. 22:53
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha csak hobbiból csinálod, akkor - szerintem - felesleges zeneelmélet, kottázás.

Guitar prot ismered, ugye?

A gitártanár pedig fontos lenne, nehogy valami rosszul berögződjön, sokkal nehezebb átnevelned magad később.

Ennyit tudtam hozzászólni, am basszeros vagyok.

2012. márc. 24. 23:50
 2/4 k.lau13 ***** válasza:

Hát, mondjuk nem ártana, de ha van valami tehetséged, esetleg olyasmit is tudsz csinálnii, mint pl. ő itt a zongorával: http://www.youtube.com/watch?v=0RYWViHBZg4&feature=relmfu

nem tud kottát olvasni, hallás után zongorázik. Szerintem ha gitározni tudsz, csak a kottaolvasás nem megy, ezt te is meg tudod csinálni gitárral, persze ha van hozzá türelmed, mert gondolom zongorán azért ez egyszerűbb, nem tudom, az se könnyű, gitározni meg nem tudok(még, de azért valami fogalmam van róla), de szerintem...

Kottázni nem tudsz kottaolvasás nélkül szerintem :D Mondjuk ez olyan, mintha a kisgyerek azt mondaná elsőben mikor hazajön a suliból, hogy tud írni, de elolvasni nem tudja mit írt, mert nem ismeri a betűket. Szóval ha nem tudsz kottát olvasni, akkor írni se fogsz tudni :D De gitározni azt lehet hallás után szerintem, igazából hangszerek előbb léteztek, mint kotta, szóval előtte is tanultak valahogy, hallás után meg lehet tanulni egy-egy számot eljátszani, csak akkor gáz egy kicsit, ha sajátot akarsz írni, bár azt is meg lehet jegyezni... xD

Na szóval szerintem lehet csak marha nehéz :)

2012. márc. 25. 00:11
 3/4 anonim ***** válasza:
van olyan hogy tab (melyik húron mit kell pengetni), szóval nem kell hallás után, és le tudja írni a sajátját.
2012. márc. 25. 00:54
 4/4 A kérdező kommentje:

Tabból tudok játszani, amin le vannak írva az akkorodok.

Egy videó, hogy hogy játszottam egy hónapja, kicsit befejezetlen, ezért nem is publikáltam:

http://www.youtube.com/watch?v=8e_nbGtFyIs&feature=youtu.be

2012. márc. 26. 18:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!