Paff, a bűvös sárkány c. dal jelentése? A dalszöveg vége mit jelent? (100 Folk Celsius)
"Örökké él a sárkány, nem úgy a kisfiú.
Színes tollakkal nem játszik a felnőtt ifjú.
Egy szürke éjjel aztán Jani nem jött többé el"
A kisfiú (Jani) felnőtt lett, már nem volt igénye a játékra és nem is volt ideje meglátogatni Paffot (és valószínűleg idővel családja/munkája és egyéb feladatai lettek)
vagy
arra utal a dalszöveg, hogy Jani meghalt (a sárkány örökké él, de az ember nem)?
Az egyik sor ezt sugallja, a másik meg azt...
Ti mit gondoltok?
Azt gondolom, hogy ez egy hatalmas baromság.
Komolyan ez a legfőbb gondod?
El tudom képzelni, mennyi szemetet tanulhattunk mi, anno irodalom órán.
Majd 300 év múlva ezt a 8 éveseknek való gyerekdalt is megtalálja vki és elemezniük kell?
Ember komolyan nem vagy normális XDDD
az eredetiben tényleg a drogról van szó
a magyarnak a vége meg... szerintem nem halálról szól, hanem arról, h előbb-utóbb mindenki felnő, Jani egyre kevesebbet játszott Paffal, a végén meg már nem volt rá szüksége, mert felnőtt.
szerintem ez a sor: "Örökké él a sárkány, nem úgy a kisfiú. "
azt jelzi, h a sárkány kortalan, de mivel kiemelte Jani korát (kisfiú) és nem úgy írta, h "nem úgy Jani", ezért nem a halálra utal. mert ahogy írta az egyik válaszoló, ez egy gyerekdal.
szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!