Melyiket válasszam?
Előre is elnézést ha rossz kategóriát választottam, de nem találtam jobbat. A helyzet az lenne, hogy nem tudom eldönteni, hogy szólógitáron vagy basszusgitáron tanuljak meg játszani. Az igazság az, hogyha rajtam múlna akkor mind a kettőn megtanulnék, de anya azt mondja, hogy választanom kell a kettő között. Annyit már tudok, hogy először veszek egy olcsó akusztikus-t és azon összeügyeskedek valamit, majd rá pár évre venném meg az egyiket, vagy mire összegyűlne rá a pénzem. Azt szeretném ha segítenétek a választásban. Érveket és ellenérveket sorolnátok fel.
Amúgy ha pár hónappal ezelőtt kellene választanom, akkor még biztos, hogy a szólógitár mellett döntenék, de az ingatott meg ebben, hogy a példaképem is basszeros:S
Na látom megint nagyon okosak vagytok...
Jó talán a 90% egy kicsit erős volt de akkor is basszusozni sokkal egyszerűbb mint gitározni.
Azt nem mondom, hogy könnyű de egyszerűbb.Jó oké vannak dolgok (pl:slap, stb..) ami nehéz de egyszer megtanulod és megy az is.Javítva az előző hozzászólásomon, most inkább így fogalmazok:A számok 90(vagy több)%-át sokkal könnyebb eljátszani basszusgitáron mint szólón.
Itt is van egy példa:(Megadeth - Hangar18)
Basszustab: [link]
Gitártab: [link]
Csak hogy a vitához hozzászóljak:
A basszusgitár általában a ritmusszekció része, emiatt több elhivatottságot és irdatlan pontosságot kíván meg. Léteznek olyan stílusok, mint a funk vagy a reggae, ahol önálló életet él, de léteznek olyanok is, mint a különféle stoner és doom műfajok, ahol a basszus konkrétan egyenrangú a szólógitárral, vagy egy kicsit más szemszögből nézve, a szólógitár is a ritmusszekció része.
Örök vita a gitárosok közt, hogy a basszer könnyebb vagy nehezebb, mivel észre sem veszik, hogy mennyire különbözik a gitártól. Olyan, mintha azon vitatkoznánk, hogy a kifli a jobb vagy a zsömle. Megtehetjük, csak épp semmi értelme, mert másra való.
Kérdező:
Végül is hogy döntöttél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!