Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Vajon ez okozza a vesztem,...

Vajon ez okozza a vesztem, hogy nem jól fogom a pengetőt (kép)?

Figyelt kérdés

alaphelyzetben így fogom,ha nem figyelek magamra, csak gitározom

[link]

[link]

de rájöttem hogy bárki aki gyorsan penget lefel az így fogja, ez nekem nagyon fura, állandóan figyelnem kell arra hogy nyújtva tartsam a mutatóujjam, nemértem ,ennyire rosszul tanultam vna be a pengető fogást

vhogy így kéne elvileg

[link]

[link]

http://www.youtube.com/watch?v=denK-RbUaZg itt pl ez a gyerek bazi gyorsan penget lefel, valszeg most pihentetni fogom ezt a technikát ,mert már felhúz rendesen hogy nem megy

2012. márc. 16. 22:32
 1/9 anonim ***** válasza:

a videón hol penget bazigyorsan? :D én ebben semmi gyorsat nem láttam

egyébként képről ahogy én nézem, szerintem úgy is jó, ahogy te szoktad fogni. Régebben én is aggódtam, mikor láttam, hogy egy jó gitárosnak ki van nyújtva a többi ujja, nekem meg nincs, de én is így szoktam meg, hogy be van hajolva a többi ujjam is, lényeg hogy lazán tartsam. azóta eltelt 1-2év, és nincs gondom a gyorsasággal. Persze lehetnék gyorsabb is, illetve remélem hogy fogok is még fejlődni, de már most is olyan dolgokat játszok, amiről 1 éve nem is mertem volna remélni, hogy ide el fogok jutni :D

egyébként ahogy nézegetem a képeket, szerintem az elsőn még jobban tartod. Vagy neked jobban megy a másik fogással? Úgy csináld, hogy kényelmes legyen, semmiképp se görcsöljön közben a kezed. Szerintem az első azért jobb, mert a mutatóujjad derékszöget zár be a hüvelyujjaddal, és ha párhuzamos, mint a másik képen, én pl egyáltalán nem is tudok úgy pengetni. Lehet hogy hozzá lehet szokni ahhoz is, de megnézném pl egy felhangos pengetést hogy oldana meg valaki olyan kézzel :D

http://www.youtube.com/watch?v=rYMupc564zE

nézd meg ezt a videót, az én pengetőtartásom pl ilyen, és ezen a videón látszik is, hogy hogy csinálja. És ha zakk wyldenak nemigen akadnak problémái a pengetéssel :D

De ha másra vonatkozott a kérdés, és én értettem félre, írj nyugodtan, és megpróbálok még segíteni

2012. márc. 16. 23:23
 2/9 A kérdező kommentje:

azt ne mond nekem hogy 0:25 től nem gyors a lepengetés:O???

ha nekem így menne rögtön orgazmusom lenne

egyébékt az első fogás sokkal jobban bejön nekem is ami az első képen van

nekem is a csukló ellazításával vannak gondjaim, remélem idővel majd megoldósig, csak az a para ,hgoy vannak számok amik nem hogy javultak volna(amikbe van lefelepengetés) hanem néha úgy érzem mikro szar napjaim vannak, hogy rosszabbul megy:\

2012. márc. 16. 23:53
 3/9 anonim ***** válasza:

mondjuk az ott tényleg gyors, de szerintem úgy is jó lenne, ha nem csak egy irányba pengetné, hanem természetesebb módon le-fel. szerintem hülyeség ilyenekre időt pazarolni :D

Lehet hogy a csuklód görcsöl, de ha olyannal próbálkozol, amit még esélytelennek látsz, akkor se görcsölj rá, hogy márpedig csakazértis menni fog, hanem csinálj lassabb számokat, és idővel észre sem fogod venni, de már menni fog gyorsan is :D

2012. márc. 17. 00:18
 4/9 A kérdező kommentje:

http://www.youtube.com/watch?v=Aw1eraEbCJo

ez a csaj kb nem tud gitározni

nem tudommiért rak föl ilyen vidit

így hangzik fel-le hát elég mocskos az eredetihez képest.

de ja,rájöttem hogy semmit nem érdekel ha napi 2 órában ezt gyakorolnom mert csak felidegel, ink szüneteltetem ezt a dolgot, meg lassabbakat fogok gyakorolni

2012. márc. 17. 00:31
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem muszáj a szabályokat követni. Előbb-utóbb úgyis kialakul a számodra megfelelő pengetőtartás.Meg kell szoknod, hogy csak annyira érje a pengető a húrokat, hogy az szépen lepattanjon. És ezt a távolságot tartani kell. De amint mondtam, idővel, sok gyakorlással menni fog.
2012. márc. 17. 08:07
 6/9 krameri ***** válasza:

teljesen jól fogod, én is úgy tartom. De sokféle képp lehet, lényeg hogy kényelmes legyen, de stabil.

Gyorsan lehet mindkét féleképp pengetni. De pl Yngwie is úgy fogja, ahogy mi, és ő az egyik leggyorsabb:

http://www.youtube.com/watch?v=laE-o449FZU&feature=related

a lényeg inkább, hogy ne ujjból, hanem csuklóból, alkarból pengess.

2012. márc. 18. 13:19
 7/9 anonim válasza:

0:25-nél az nem olyan túl gyors pengetés... :) És jól játszik a videóban a srác. Ott nem váltott pengetést kell használni, hanem csak le-le-le. Így sokkal erőteljesebb a hangzás! A pengetőtartáshoz annyit fűznék hozzá, hogy így fogd és tartsd a kezed:

[link]

A nyújtott ujjak azért jók, mert tompíthatod a többi húrt, illetve jobban tudod a kezed mozgását korrigálni. És ha így tartod, akkor a későbbiekben mesterséges üveghangokat is könnyebben tudsz majd képezni. Remélem tudtam segíteni.

2012. márc. 18. 20:45
 8/9 Shazeen ***** válasza:
Krameri az ok hogy csuklóból, de alkarból? Sokan pedig pont arra esküsznek, hogy az ujjak, és a csulkó mozgása a jó pengetés. Az alkarnak nem kell, csak annyit mozognia hogy az alsó húrokat is elérd. Az alkarból pengetés eleve rossz...
2012. márc. 20. 13:03
 9/9 krameri ***** válasza:

hát a leggyorsabban úgy lehet pengetni, ha megnézed neked hogyan természetes (ez mindenkinek más):

Izomból pengess 1 húrt csak üresben, koordinálatlanul olyan gyorsan amennyire csak tudsz, magyarán remegtesd a kezed amennyire tudod.(átlag ember ekkor rájön, hogy csakujjból így soha nem tud olyan sebességet elérni, mintha csuklóból, vagy alkarból indítaná a mozgást(és más technikával soha nem is fog tudni ennél gyorsabban, mivel ez a természetes mozgása az illetőnek)

Ha már tudod, hogy Teneked melyik a legtermészetesebb mozgás nagy sebességnél, koordinálatlanul, akkor elkezdheted ezt a mozdulatot begyakorolni NAGYON lassan, végig koordinálva a kezed, fokozatosan növelve a tempót.

Nekem bevált, 2 év után nehezen álltam át, de megérte, máshogy sose értem volna el ezt a szintet!

2012. máj. 19. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!