Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitárosok! A nylon húrok...

Gitárosok! A nylon húrok hamarabb elhangolódnak, mint a fémhúrok? Nylon húrt hamarabb kell cserélni, mit fémhúrt?

Figyelt kérdés
2012. febr. 20. 07:03
 1/5 anonim ***** válasza:
nekem fémhúros gitárom van. tartósabb, és szebb hangja is van a nylon húrosoknak. eleinte nehezebb lefogni, de gyakorlat teszi a mestert.
2012. febr. 20. 07:11
 2/5 anonim ***** válasza:
Én azt mondanám, hogy a nylon húrok sokkal érzékenyebbek a hőmérséklet-változásra.
2012. febr. 20. 07:50
 3/5 anonim ***** válasza:

egyébként többnyire nem a húr nyúlik, vagy megy össze a hőtágulás miatt, (persze az is befolyásoló tényező), hanem a gitár fája többet változik a hő hatására, és az megy össze, illetve tágul szét a hőre

Ergo, gitártól is függ :D

2012. febr. 20. 09:18
 4/5 anonim ***** válasza:

A nylon húrok a felcsévélést követően több gondoskodást igényelnek. Feltekered, behangolod, majd a húrokat egyenként a hang-lyuknál két ujjad közé fogod, és a testtől függőleges irányba elhúzod. Majd újra hangolsz. Ezt a műveletet egy hétig ha lehet naponta többször végezd el. Az első pár napban egyébként öt percnyi játék után újra hangolnod kell. Tapasztalatom szerint tíz nap alatt érik el az állandó hosszukat.

A nylon húr eleve fátyolosan szól az elhasználódásból származó hangváltozást én személy szerint kevésbé hallom ki, mint mondjuk egy fémhúros gitárnál. Hacsak nem változik meg nagyon a hang, akkor nálam a csere ideje, ha a mély húrok fém borítása foszlani kezd.

2012. febr. 20. 16:08
 5/5 Eduard98 válasza:
Az enyemel az a baj hogy nagyon gyorsan lehangolodik segitsetek kerek egy valaszt ???????????
2013. febr. 1. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!