Mennyire nehéz megtanulni basszus és elektromos gitáron játszani?
http://www.youtube.com/watch?v=uw5eq5CJixo
http://www.youtube.com/watch?v=sYM-Vhqxvn0&feature=related
ezekhez szerintem pár hét gyakorlás kell, és kész
nem, nem hallottam
elég régóta gitározok, hidd el, van ezeknél nehezebb
#11 én az enter sandmannel kezdtem és az alaparitmust pár nap után már vakon is eltudtam játszani, szóval tényleg nem nehéz. Az a baj a metallicával hogy zeneelméletileg nincsenek a toppon és emiatt is könnyebb játszani. Kezdő "rockernek" nagyon megfelelőek, szinte bármelyik számuk pár nap vagy hét után könnyen játszható.
A kérdésre is válaszolva, ez függ a tehetségtől és az oktatástól is. Persze beszélek itt oktatásról, mikor egy alkalommal sem voltam tanárnál, mert könyvből tanultam. Ha van hozzá tehetséged és tényleg ráfekszel a gyakorlat mellett az elméletre is akkor viszonlyag rövid (itt gondolok 2-3 évre) idő alatt eljuthatsz jónak nevezhető szintre.
Az a baj, hogy sokmindenkit ismerek akik tudják a 7 alapakkordot és megelégszik ennyivel és mondja, hogy ő mennyire tud.
Megaztán a basszus sokan azt mondják, hogy játszok szólógitáron, megy a basszus is. Más az akkordjáték, újjal máshogy kell pengetni stb. Persze ha lefogás megy az menni fog ott is, de észre kéne venni, hogy két külön hangszer.
A dolog kulcsa ennyi: gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni.
Apukám ne az enterszendmenből meg szenténgerből induljatok ki, az vicc, nem Metallica. :D
Master of Puppets, Orion, Battery, Blackened.
Aki ezeket elkeni 2 hónap után pontosan, feszesen annak van mit keresnie a szakmában. :)
de mivel egy kezdő zenekarról van szó, feltételezem, hogy a szólógitáro sem fogja tudni eljátszani a Battery-t például.
illetve nem hiszem, hogy egy koncerten az Enter Sandmannak rosszabb fogadtatása lenne, mint a Blackened-nek. A közönség nagyrészét nem az fogja érdekelni, hogy mennyire nehéz az adott szám, hanem hogy ismeri-e, és tud-e rá bulizni.
Elismerem, vannak nehéz Metallica számok, de nagyrészük nem a technikai nehézségéről híres (és ez így is van jól).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!