Mi a különbség a kórus és az énekkar között?
Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy a kórus nem csak énekeseket jelenthet, hisz például a gitáron a kórus-effekt több gitár megszólalásának a szimulációját jelenti. Mégis az énekesekre használják a kifejezést, hogy kórus.2012. febr. 17. 00:01
1/7 anonim válasza:
Annyi, mint a krumpli és a burgonya.
Egyébként a gitáros kórus effekt egyáltalán nem ezt jelenti.
2/7 anonim válasza:
A kórus az valamilyen zenei formációnak a része. Az énekkar önmagában teljes, nem kapcsolódik semmihez.
3/7 A kérdező kommentje:
Akkor mit jelent a gitáros kórus effekt, ha ilyen okos vagy?
2012. febr. 17. 18:45
4/7 A kérdező kommentje:
Mert tulajdonképpen egy hosszabb visszhangértékkel ad egy kis térhangzást a gitárnak, mintha több gitár szólna. De te biztos jobban tudod...
2012. febr. 17. 18:47
5/7 anonim válasza:
"Mert tulajdonképpen egy hosszabb visszhangértékkel ad egy kis térhangzást a gitárnak, mintha több gitár szólna. De te biztos jobban tudod..."
Igen jobban tudom, mert ez egy baromság.
Amire te gondolsz az a delay.
A kórus az eredeti jel sinusos amplitudómodulált (tehát tulajdonképpen egy vibratot) jelet kever az eredeti mellé.
Ettől lesz hullámzó, meleg, telt hangja. Abszolút semmi köze az énekkari kórushoz.
6/7 A kérdező kommentje:
Igaz, kevertem a fogalmakat.
Végülis mind1, haggyuk is a témát, nem ez az eredeti kérdés.
2012. febr. 20. 00:57
7/7 A kérdező kommentje:
Egyébként most az előbb utánaolvastam wikipédián a kórus effektnek, nem írnak róla sokat, de az inkább engem igazol. Bár az is lehet, hogy nem jól lett megfogalmazva. Mind1 mostmár.
2012. febr. 20. 01:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!