Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Van itt valaki aki el tud...

Van itt valaki aki el tud játszani Metallica (kirk hammet) gitár szólókat? Ezeket, ki képes elsajátítani?

Figyelt kérdés

one, masters of puppets, hogy a legdurvábbakat említsem

ezeket mennyi idő alatt sajátítottátok el?

mert én úgy vagyok az ilyen durvább szólókkal hogy 2 hétig birom gyakorolni részekre bontva jó lassan, aztán beleunok, begyorsítom, és ráfogom hogy ez nekem nem megy, és lépek vmi más számra:D:D

mi a teendő ilyenkor?

5 éve gitározom de vegyük inkább 2nek úgy ha az ember napip 2-3-4 óra gyakorlással számol

2012. jan. 21. 21:18
 1/8 anonim ***** válasza:
42%

Bárki.

De tényleg.

Kirk Hammett igazából egy elég gyatra gitáros, szóval nincsenek túlzottan technikás szólói.

Amitől szerintem nehezebbnek tűnnek, hogy sokszor vannak gyors témák, meg totál értelmetlen, dallamtalan, ritmustalan futamok, amiket kínszenvedés megjegyezni.

2012. jan. 21. 21:28
 2/8 A kérdező kommentje:

na igen. azért az én tudásomra még legalább ráférne egy kiadós 4-5 év mire ilyen szinten lennék

szar gitárosnak nem nevezném ,de vannak fura részek igen, pl a masters of puppets solo ahogy elkezdődik ,hát kicsit néztem, először megdöbbentően gyorsnak találtam aztán rájöttem hogy nem csinál sok mindent

de pl az unforgiven szoló szeritem nagyon el lett találva

szerinted ha ő ratyi, akkor ki számít jónak?

oké itt van steve vai, meg yngwie malmsteen , ők tulajdonképpen annyiból jobbak hogy írnak JÓ zenéket?

az igazság az hogy nem vagyok még annyira mélyen az egész gitárvilágban azért vannak ilyen kérdéseim :D

2012. jan. 22. 00:33
 3/8 anonim ***** válasza:

Persze, kell némi gyakorlat ahhoz, hogy el tudd játszani a számokat, szólókat, de tényleg csak ennyi, semmi extra, amit napi 8 órákat kéne gyakorolni, hogy egyáltalán úgyahogy menjenek.

Igen, a Vai, Satriani, Malmsteen vonal fényévekkel magasabb szint, mint Kirk.

De egyébként Metallicán belül James is sokkal jobb.

Pontosabb, dinamikusabb, dallamosabb a játéka.

Igazából Kirk sem volt vészes fénykorában, de attól már igen igen messze jár.

Nagyon pontatlan, nagyon rossz a technikája (vibrato, nyújtások), és totál fogalma nincs a zeneelméletről, ezért van mostanában nagyon sok értelmezhetetlen tekerős szólója.

Greg Howe, Marco Sfogli, Guthrie Govan pár név aki hirtelen eszembe jut, nah ők még egy szinttel magasabban vannak a gitározásban, ők pokolian ott vannak technikában és improvizációban is.

2012. jan. 22. 01:07
 4/8 A kérdező kommentje:

vannak napok mikor 5 órát gyakorlok, de estére már nagyon kivagyok, mikor már 1 órája ugyanazt a skálát játszom, ált tv nézés közbe szoktam ilyenkor, huh hogy lehet 8 órát gyakorolni? sőt nekem már 4-5 óra után is van h másnap érzem hogy kissé megerőltettem az ujjamat ,kb a feléig hajlik

akkor kirk azért népszerű mert gyors? pfff

mit lehet kezdeni ha az ember pontatlanul gitározik? mondjuk még 2x annyit gyakorolni ugyanazt a részt nagyon lassan? :D most akkor a világ egyik leghíresebb rock bandájának gitárosa nem jól gyakorol vagy nemértem? és ezt james hetfield csak úgy elnézi

megnéztem ezeket az ürgéket, valami bitangul játszanak:D

és mit kezdjen magával az az ember aki jól akar tudni improvizálni? hogy lehet ezt fejleszteni?

jártam tanárhoz, de most hogy így visszagondolom jó egy 3 év pazarlás volt..alapokra megtanított kb 1 év alatt onnantól nem sokat adott technikailag

2012. jan. 22. 01:29
 5/8 anonim ***** válasza:

én is el tudom ezt a kettőt pont játszani, mondjuk nekem 4éve van elektromos gitárom, de első 2évben kb nem is vettem komolyan. Most is van olyan, hogy napokig nincs időm kezembe venni. Kirk egyébként tényleg gyors, de én is úgy hallottam, hogy bármit el tud játszani, viszont James az, aki tudja is, hogy mit kell játszani, és nem egyszer James írja meg Kirk szólóját.

Szerintem Malmsteen munkája szar, de ez ízlésbeli és nézetbeli kérdés, legkevésbé sem tudom értékelni, de ő is gyors.

Itthon is vannak sokkal jobb gitárosok, Alapi István, Lukács Peta, ők azért már jobban értenek hozzá:)

2012. jan. 22. 08:55
 6/8 anonim válasza:
nekem Kirk Hammett egyik példaképem szal már elég szar olvasni az ilyeneket h szar gitáros stb. .. de most nem ez a lényeg én még 1 éve gitározom, Metallicat régebb óta hallgatok de csak nekem tűnik úgy h azok a szólók valójában dallamosak? nekem pl. tetszenek de ízlések és pofonok ..
2012. jún. 15. 21:54
 7/8 LeftBehind ***** válasza:

Ha nagyon ki akarod készíteni az idegzeted,akkor itt van pár legenda:

Randy Rhoads

Zakk Wylde

Dimebag Darrell

Aki az ő szólóikat lenyomja,az szerintem nyugodt szívvel nevezheti magát szólógitárosnak.

2012. jún. 16. 01:05
 8/8 anonim válasza:
1.,2. válaszoló. Te vagy Ritchie Blackmore vagy mi, hogy leszarozd Hammettet?
2013. okt. 24. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!