Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Instrumental (karaoke) készíté...

Stella08 kérdése:

Instrumental (karaoke) készítés, hogyan?

Figyelt kérdés
A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnék normál minőségű karaoket, instrumentalt csinálni. Nem egyszerű midire értem, nem is arra amikor leveszem az éneket a zenéről mégis hallatszik alatta kicsit és az egész zene elveszti a basszust és úgy az egész lényét. Ilyenre gondolok pl.: http://www.youtube.com/watch?v=JlMa0ODvIq0&ob=av2e
2012. jan. 15. 21:35
1 2
 1/19 zeronibble ***** válasza:
Írsz levelet a producernek, hogy toljanak már neked egy rendert némított énekkel...
2012. jan. 16. 01:54
 2/19 A kérdező kommentje:
Hát azt nem tartom célszerűnek úgysem küldenék el :/ De akkor akik feltettek instrumentalokat, mindnek kiadták a vokál nélküli alapot???
2012. jan. 16. 02:09
 3/19 anonim ***** válasza:
Kiadták, vagy valaki megcsinálta. Én is rengeteg zenei alapot készítek megrendelésre.
2012. jan. 16. 09:25
 4/19 A kérdező kommentje:
Oké, de milyen programmal lehet ezt megcsinálni? Vagy ez valami nagyon speciális és "titkos" dolog??
2012. jan. 16. 13:16
 5/19 zeronibble ***** válasza:

Zeneszerkesztők és elektronikus hangszerek, szoftverhangszerek (jól bevált kis személyes vst plugin könyvtár). Aztán kinek mi. Szerkesztők közül a nagyobbak (szerintem egyet-kettőt kihagyok): Ableton Live, Steinberg Cubase/Nuendo, Apple Logic, Cockos Reaper, ImageLine FLStudio, Propellerhead Reason (spec eset, saját hangszerek, külsők csak körülményesen).

Ha költeni nem akarsz rá, ill. saját célra kell az instru (ami nem üzleti cél), akkor nem biztos, hogy milliókat kellene tolnod sample cédékbe, romplerekbe (barátod a Google), de több évnyi gyakorlat, aminek minden percét élvezed (amennyire a köcsög technika engedi persze), meg némi hallás mindenképpen elkel hozzá. Előtanulmányok se ártanak, ha ennyire kottaközelben akar élni az ember, de nyilván semmi szükség arra se, ha a fül gyárilag ott van hozzá. Nem tudom megéri-e belevágni azért, hogy két év múlva legyen valami belőle. Ha üzleti célú a dolog akkor szerintem vedd fel a kapcsolatot tanult kollégámmal innen pár hozzászólással fentebbről, valami azt súgja, hogy meg tudtok egyezni jól.

2012. jan. 17. 01:13
 6/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm az információt. :) Nem, nem üzleti célú a dolog, csupán szórakozás :) Énekelek, van saját számom is profi zenei alappal, zenekarban is énekelek, és volt már több felkérésem is. Viszont ez pusztán csak hobbiból lenne, hogy tudjak készíteni instrukat. Angol instrukat találok is hál a a youtube-nak, viszont magyarnak annál kevésbé. A régi klasszikusoknak van karaoke változata, de újabb számoknak amikre inkább szükségem lenne, mint pl. kasza Tibi - Vallomás, nincs. Ezért szerettem volna/szeretném megtudni hogyan tudok csinálni egy jó kis instrut. De hát mindegy ez nem az én pályám, csak "könnyíteni" szerettem volna magamon :) Ja, egyébként Fl studiot használok az általam énekelt dalok felvételére :)
2012. jan. 17. 10:40
 7/19 zeronibble ***** válasza:
Kasza Tibi asszem pont az a fajta fazon, akinél érdemes bepróbálkozni egy karaoke verzió tarhálásával, főleg ha mókásan/szellemesen történik.
2012. jan. 17. 16:50
 8/19 anonim ***** válasza:
79%
Azért leírhatod, milyen dalok kellenek. Hátha meglesz valamelyik a gyűjteményemben. :)
2012. jan. 17. 17:02
 9/19 A kérdező kommentje:

Zeronibble: ezt most hogy érted? Hogy érdemes próbálkozni nála, vagy pont az ellenkezője?

Kowaxos: Így nincs külön kívánságom, mindig azt énekelem fel ami eszembe jut és meg is van a karaokeja. Esetleg ha e-mailben elküldenéd a gyűjteményedben szereplő számok címét azt megköszönném :)

2012. jan. 17. 20:52
 10/19 zeronibble ***** válasza:
Tényleg megér egy próbát. Ha német mond gondolom azt is úgy teszi, hogy jó legyen. Esetleg eltöpreng azon, milyen okos ingyenpromó is lenne rászánni pár délutánt ingyenes karaoke verziók ontására...
2012. jan. 17. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!