Instrumental (karaoke) készítés, hogyan?
Zeneszerkesztők és elektronikus hangszerek, szoftverhangszerek (jól bevált kis személyes vst plugin könyvtár). Aztán kinek mi. Szerkesztők közül a nagyobbak (szerintem egyet-kettőt kihagyok): Ableton Live, Steinberg Cubase/Nuendo, Apple Logic, Cockos Reaper, ImageLine FLStudio, Propellerhead Reason (spec eset, saját hangszerek, külsők csak körülményesen).
Ha költeni nem akarsz rá, ill. saját célra kell az instru (ami nem üzleti cél), akkor nem biztos, hogy milliókat kellene tolnod sample cédékbe, romplerekbe (barátod a Google), de több évnyi gyakorlat, aminek minden percét élvezed (amennyire a köcsög technika engedi persze), meg némi hallás mindenképpen elkel hozzá. Előtanulmányok se ártanak, ha ennyire kottaközelben akar élni az ember, de nyilván semmi szükség arra se, ha a fül gyárilag ott van hozzá. Nem tudom megéri-e belevágni azért, hogy két év múlva legyen valami belőle. Ha üzleti célú a dolog akkor szerintem vedd fel a kapcsolatot tanult kollégámmal innen pár hozzászólással fentebbről, valami azt súgja, hogy meg tudtok egyezni jól.
Zeronibble: ezt most hogy érted? Hogy érdemes próbálkozni nála, vagy pont az ellenkezője?
Kowaxos: Így nincs külön kívánságom, mindig azt énekelem fel ami eszembe jut és meg is van a karaokeja. Esetleg ha e-mailben elküldenéd a gyűjteményedben szereplő számok címét azt megköszönném :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!