Mi a különbség a szólógitáros és a ritmusgitáros
közt?
Figyelt kérdés
A kérdés asszem mindent elmond, ismerek néhány együttest, amikben van szóló és ritmusgitáros.
Na most melyik mit csinál?
2012. jan. 12. 16:41
1/9 anonim válasza:
Bármilyen meglepő, az egyik szólózik, a másik ritmusozik.
2012. jan. 12. 16:48
2/9 anonim válasza:
általában egy együttesben a két gitáros két különböző dolgot játszik ugyanabban a hangnembe, vagy ugyanazt de más hangközben és a ritmusgitáros adja a zenei alapot alá miközben a szólógitáros szólózik... szerintem ez egy elég egyszerű dolog :D
2012. jan. 12. 17:09
3/9 A kérdező kommentje:
Nem mondjátok o.O
Asszem eddig magamtól is eljutottam, de mondjuk kell valamit tudnia pl. A ritmusgitárosnak, amit a szólósnak bem, v fordítva? Vagy csak megtanulnak gitározni 2-en oszt eldöntik h én leszek a szólós te meg a ritmusos és mind2 játssza a magáét?
2012. jan. 13. 00:40
4/9 anonim válasza:
Nehéz a zenéről írni. Szerintem hallgasd meg a Guns n' Roses Apetite... és a Use... albumait lehetőleg fejhallgatóval. A két gitár külön oldalra van keverve. Itt hallhatod, hogy Izzy hozza a feszes ritmusokat, riffeket, Slash meg hozza a blues-os futamukat, virgákat.
2012. jan. 13. 08:31
5/9 anonim válasza:
Több mindentől függ ez. Nem feltétlen van lényeges különbség tudásban a két gitáros között. A szólógitáros se szólózik folyamatosan, az is játszik ritmust, amikor pl ének van. De ez fordítva is igaz. Van hogy két gitár is játsza a szólót, mert olyan a szám összetétele. Meg vannak olyan zenekarok, mint pl Metallica, ahol Hetfield és Hammet felváltva játszák a szólókat. Ott például egyikre se lehet mondani, hogy kimondottan szóló vagy ritmus gitáros lenne.
Amúgy szerintem döntő lehet az is, hogy kiírja a zenét, illetve ki énekel. Ritkább, hogy az énekes játsza a szólót. Az énekes általában ritmust, vagy basszust játszik - amennyiben ő is gitározik.
2012. jan. 13. 10:50
6/9 anonim válasza:
A Metallica pont rossz példa, mert ott egyértelműen James a ritmusgitáros, Kirk meg a szólógitáros.
Jó példa inkább az Iron Maiden, ahol ugyan hárman vannak, mégis egyenlő arányban szólózik mindenki.
2012. jan. 13. 10:58
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, 2 utolsóra voltam kiváncsi!
2012. jan. 15. 04:20
8/9 Shazeen válasza:
Na meg James és Kirk között az a különbség, hogy pl az első 4 Metallica albumra james játszota fel az összes ritmust, mert valami hihetetlen módon precíz és feszes a ritmusjátéka, ez Kirkről nem mondható el. Ő a szólókban remekel. Aztán van is egy pár video, amin Kirk elég rendesen szenved a ritmusokkal asszem a Some Kind of Monster album stúdióflvételén. Aztán ott van Megadave, aki mindig hihetetlen tehetséges szólógitárosokat"alkalmaz" persze szólózni is jól tud. Ott majdnem egyenlő arányban oszlik meg a dolog. A Maidenben meg teljes demokrácia van ha lehet így nevezni :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!