Mi a különbség a szimpla és multi gitáreffekt között?
Figyelt kérdés
2012. jan. 2. 11:53
1/6 anonim válasza:
A szimpla egy bizonyos fajta effektet tartalaz, a multi pedig több félét.
3/6 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint jobban megéri multieffektet vásárolni?
2012. jan. 2. 12:11
4/6 anonim válasza:
hogyha arra gondolsz a "szimpla" alatt hogy rendes torzító pedál akkor azt mindenképpen érdemesebb venni mint multit, a multival az a baj hogy igaz sok effektet tartalmazhat de sose lesz olyan jó hangja mint egy szimpla pedálnak.. de mivel egy pedálsort igen költséges dolog összeállítani ezért szoktak multikat venni.. de ezzel nem azt akarom mondani hogy a multik rosszak nekem is az van.. :D
5/6 anonim válasza:
az, hogy milyet lenne érdemesebb venned, attól is függ, hogy miket szoktál használni:) Én annak idején vettem egy wah pedált (crybaby-t), meg néhány darab boss torzítót. Igaz nem volt olcsó, de más effektekre nem volt szükségem, és így ezekkel jobban jártam. Aztán olyan együttesbe kerültem, ahol szükség volt chorusra, delayre, reverb, és még sorolhatnám..:D akkor vettem egy jó drága multit, aminek tényleg nagyon jó hangja volt, de akkorsem adta vissza azt a hangzást, amit a kispedálok adtak. Főleg a wah pedált sajnáltam, nincs az a multi, amelyiknek olyan jó hangja lenne:) Aztán megint váltottam, most megint csak egy torzítóm van mellette, mert most megint ennyi elég :D
6/6 socialsmile válasza:
Én 15 éve gitározom, volt már a kezem alatt legalább 10 multi és egy rakás önálló effekt is. Én mindenféle képen a multit ajánlanám, főleg, ha kezdő gitáros vagy. EGyrészt a mai darabok már nem műanyag hangúak. Lehet hogy egy vájt fülű kihallja, de könyörgök, akkor miért szeretett a Line6 azon terméke, ami egy multi és egy csöves végfok hibridje. Egyébként a Boss és a Line6 palettáját érdemes kipróbálni, de kezdőként ne a legújabb modellekkel kezdj, hanem használtan nézzél mondjuk egy Boss GT-8-at, vagy egy Line6 Pod XT-t. A POD annyiból több, hogy van USB felülete is így használhatod külső hangkártyaként számítógéphez. Felvétel szempontjából nem rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!