Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen gitáron kezdjek?

Milyen gitáron kezdjek?

Figyelt kérdés
Volt már kezemben gitár, próbálkoztam is játszani rajta persze abszolút nem sikerült... Azt tudom hogy a nylon húros gitárnak sokkal puhább a húrja és viszonylag könnyeben lehet játszani rajta. Tudtok valami jó márkát amin elkezdhetnék tanulni? Ja és még annyi hogy a nylon húros gitárhoz is lehet pengetőt használni?
2012. jan. 10. 17:31
 1/5 anonim ***** válasza:
lehet pengetőt használni, persze. Szerintem tanulni nem kell márkás gitár, hiszen ha mégsem úgy alakul ahogy szeretnéd nem bux akkorát egy noném gitárral. 14 ezer körül pedig lehet újat venni. Szerintem tanulni megfelelő. Én annak idején elektromossal kezdtem. Nagyon jó volt, majd az akusztikus jött. Nah szinte majdhogynem újra meg kellett tanulni a nyak vastagság miatt. Valahogy nem nagyon akartak ráállni az ujjaim. Szal szerintem elektromos gityóval csak akkor kezdj, ha az is tervbe van, ha akuszztikussal nem nagyon akarsz majd játszani. Bár lehet másnak, s neked se lenne nagyon fura... Kitudja.
2012. jan. 10. 17:43
 2/5 A kérdező kommentje:
akusztikus gitárral akarok tanulni nekem elektromos szóba se jöhet :D
2012. jan. 10. 18:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Nylon húrost ajánlom tanulni, mert az elején a fémhúrok szanaszét vágnák az ujjaidat. Később lecserélheted fémhúrosra, mert annak viszont szebb hangja van.
2012. jan. 10. 18:09
 4/5 anonim ***** válasza:
hááát ez kérdéses hogy a fémhúrosnak szebb hangja van :D nekem a nylon húros mindig is jobban tetszett persze azt is döntsd el hogy milyen stílusba akarsz majd nyomulni! :D
2012. jan. 11. 00:41
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem a fémhúros Western gitárok tetszenek, pl ez a Johnson asránylag olcsó és elég jó.

Alapból akusztikus, de elektromos is szal be lehet dugni erősítőbe is.

[link]

Van benne pick up és egy kis eq és be lehet dugni pl a számítógépbe mikrofonbemenetbe ha hangolni akarod, de olyanokat is árulnak, amibe van egyből benne egy hangológép.

Azért jó szerintem ha van benne pick up, mert számítógéppel fel tudod venni, meghallgatni amit játszottál és úgy kiderül, hogy még sokat kell gyakorolnod :)

2012. jan. 11. 07:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!