Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogy kell gitárt hangolni?

Hogy kell gitárt hangolni?

Figyelt kérdés
Van hozzá olyan hangoló kütyü de hogyan kell azt nem tudom.
2009. máj. 24. 21:19
 1/6 anonim válasza:
Milyen hangolókütyüd van: elektromos vagy olyan 6hangú "szájharmónikaszerű"-fújós? 6-húros gitárnál a legvéknyabb húrtól kezdve a köv.: E-H-G-D-A-E (tehát a legvéknyabb E, az ettől kicsit vastagabb H, stb.
2009. máj. 24. 21:41
 2/6 A kérdező kommentje:
Olyan szájharmónikaszerű van hozzá, 6 hangú, de nem tudom hogy kell használni. Csak úgy hallás után kell állítani vagy mi? Mert akkor az nehéz meló lesz.
2009. máj. 24. 21:52
 3/6 anonim válasza:
Nem annyira nehéz az. Fújd meg a legmagasabb hangot, s ehhez hangold a legvéknyabb húrt. Amikor jó, akkor fújd meg az eggyel mélyebbet s hangold a H-t és így tovább. Rá kellene legyen írva a hangolóra a "húrok neve" : ahogy írtam (E-H-G-D-A-E). Feltételezem ha gitározni szeretnél rendelkezel legalább alap hallás-áldással. Sok sikert!
2009. máj. 24. 22:16
 4/6 anonim ***** válasza:

[link]

Összehasonlítási alap a manuális hangoláshoz.

2009. jún. 12. 20:23
 5/6 anonim ***** válasza:

A kedves kérdezőt nem elrémíteni akarom a gitározástól. Szerintem nem kötelező a hangolósípot használni, és nem érsz kevesebbet ha nem megy vele a hangolás!

Gitárhangológéppel hangolok, illetve előtte gitárhangoló számítógépes programmal hangoltam. Kényelmes és praktikus eszköz.

Nem értek egyet az előző hozzászólóval. Véleményem szerint nem kell hallás után hangolni tudni ha hangszeren szeretne valaki játszani. Hiszen az abszolút hallás ritka adottság, és ennél jóval nagyobb a hangszeren (jól) játszók száma.

További jó gitározást!

2009. júl. 22. 17:32
 6/6 anonim ***** válasza:
Én zongorával szoktam hangolni meg pengetem a húrt a hozzá tartozó hangot lenyomom a zongorát és amikor egybe cseng 1 fura bizsergést lehet érezni xd akkor van jó helyen : D
2011. jún. 17. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!